טיפים להכנת לזניה מושלמת

$(function(){setImageBanner('7404fc32-8dfe-4bcc-92c4-d4f1f575ce32','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,false,47451,'Image','');})

טיפים להכנת לזניה מושלמת

יחצ

מי לא אוהב לזניה?! המאכל האיטלקי המנחם, החמים והטעים כבש את העולם כולו וכעת, קיים בווריאציות שונות ומשונות, כאשר מדינות רבות מעניקות לו אינטרפרטציה משלהן. בין אם מדובר על לזניה קלאסית או לזניה משודרגת עם רטבים מיוחדים, תוספות ועוד, חשוב לדעת שהכנת הלזניה המושלמת עלולה להתגלות כמשימה לא פשוטה כלל. 

אם הגעתם אלינו, כנראה שגם אתם החלטתם לקחת על עצמכם את המשימה ליצור את הלזניה הכי טעימה בעולם. ובכן, אין ספק שהגעתם למקום הנכון. מוכנים להתחיל לבשל?

לזניה קלאסית (כמעט) כמו באיטליה

  • אטריות מדויקות – כדי להכין לזניה קלאסית יש להשתמש באטריות מסורתיות, רחבות ושטוחות. הקפידו לבשל אותן במי מלח עד לדרגת בישול אל-דנטה, כלומר מבושלים אך לא עד הסוף. מומלץ שלא לבשל אותן יתר על המידה אחרת הן יהפכו לדייסתיות ולא יחזיקו את הלזניה היטב. 
  • שכבות שכבות – את הלזניה מתחילים לבנות בשכבת רוטב בתחתית התבנית. מעליה, שכבת אטריות אשר מכסה לחלוטין את שכבת הרוטב. מעליה מורחים שכבת רוטב נוספת (בתוספת גבינה אם רוצים), וכך חוזרת על התהליך עד שמגיעים לחלק העליון של התבנית. כדאי שהשכבה העליונה תהיה שכבת רוטב, כדי לשמור על הלחות ולמנוע מהלזניה להתייבש. כך או כך, ניתן למלא את שכבות הרוטב בנדיבות וכך ליהנות מביס מושלם ועסיסי בכל פעם מחדש. 
  • כיד הדמיון – קיימים מתכונים של לזניה בשרית ולזניה חלבית, כך שהכל תלוי בהעדפה האישית שלכם. במידה ותעדיפו גרסה חלבית, השתמשו בגבינות האהובות עליכם! ריקוטה, מוצרלה, פרמזן ועוד. ערבוב סוגי גבינה שונים יעניק רובד נוסף למנה. 
  • תיבול – בזיליקום, שום ואורגנו הם תיבולים איטלקיים קלאסיים המשתלבים מעולה עם הלזניה. מומלץ להוסיף גם פלפל שחור ומלח כמובן לפי הטעם.
  • זמן מנוחה – לאחר סיום האפייה, כדאי לתת ללזניה לנוח בין עשר דקות לרבע שעה לפני ההגשה. כך, הטעמים יתמזגו יחד באופן הרמוני יותר ושכבות הפסטה יתרככו, כך שיהיה לכם קל לחתוך דרכן. 
  • התאמה אישית – גם לזניה קלאסית היא מנה רב-תכליתית שניתן להתאים להעדפותיך האישיות. ניתן להוסיף ירקות כמו תרד, קישואים או פטריות ליצירת מנה בריאה יותר. ניתן גם להשתמש בבשר בקר טחון, הודו או עוף אם מעדיפים  בשר. לגרסה טבעונית ניתן לוותר לחלוטין על מוצרי החלב והבשר. 

אופים על פי ההוראות

45 דקות עד שעה אפייה, זהו פרק הזמן אשר נדרש לאפיית לזניה קלאסית בהתאם למתכון ולתנור שברשותכם. כדאי להעיף מבט מידי פעם ולוודא שהיא אינה מתבשלת יתר על המידה ונשרפת. ניתן לכסות אותה בנייר כסף כדי למנוע השחמת יתר של החלק העליון שלה. 

זהו, עכשיו הכל מוכן! בעזרת העיצות הללו תוכלו ליצור לזניה טעימה ומושלמת שתעלה חיוך על פניהם של האהובים עליכם. אל תשכחו להתנסות עם מרכיבים וטעמים שונים כדי למצוא מתכון ייחודי משלכם!





$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('92c107e7-ec3c-4557-a79c-2a9930f2f3b0','/dyncontent/2024/5/16/6aa6d421-773d-4351-935f-ed48fb5a323f.jpg',17419,'מכללת 525-80',525,78,true,47453,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('92c107e7-ec3c-4557-a79c-2a9930f2f3b0','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,true,47453,'Image','');},15]]);}) אשקלונים - המקומון היומי של אשקלון באינטרנט
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה