ליווי צמוד לקבלת רישיון עסק מזון

$(function(){setImageBanner('69a7ad30-3f7b-4765-ae4a-eabdbe1eff53','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,false,47451,'Image','');})

צילום: יח"צ

בכל הנוגע למשרד הבריאות, עליו לדאוג לכך "שהמזון שהציבור צורך יהיה בטוח ולמנוע תחלואה מגורמי סיכון מיקרוביאליים או מגורמי סיכון כימיים שעלולים להימצא במזון", על פי הגדרתו. כדי לעשות זאת, מתנהל פיקוח תברואתי חריף על עסקים כגון מפעלי ייצור מזון וקייטרינג, מסעדות, מטבחים מוסדיים, אולמות וגני אירועים, מרכולים, שווקים ועוד. כדי לאשר שאכן כל אלו עומדים בתקנות שהוגדרו, עליהם לקבל רישיון עסק מזון לאחר בדיקות קפדניות וחוזרות. 

הדרישות לקבלת רישיון עסק מזון

באופן עקרוני, למשרד הבריאות דרישות כלליות ופרטניות לקבלת רישיון עסק מזון – הדרישות הכלליות מפרטות את הפרמטרים השונים של העסק כמו הסוג והשטח, חלוקה של המבנה הפיזי ועוד. הדרישות הפרטניות תואמות את העסק הספציפי ומגדירות מספר סוגים של עסקי מזון, כאשר לצד כל אחד רשימה מפורטת של דגשי תברואה, דגשים לטיפול בפסולת, מה אסור או מותר למכור ועוד;

  • בית קפה
  • מסעדה
  • פיצרייה
  • מזנון
  • מזנון פלאפל\בורקס
  • אולם שמחות

המטרה בנהלים היא כאמור לוודא שתהליך הכנת המזון תקין ואינו מסכן כלל לא את העובדים ולא את הלקוחות. הרשימה מתעדכנת מפעם לפעם ומומלץ לכל אדם המעוניין להפעיל עסק מזון, להתעדכן ברשימת ההנחיות המדוברת. 

מה לגבי עסקי מזון מהבית?

בתקופת הקורונה התגלה הפוטנציאל האדיר של עסקי אוכל הפועלים מהבית; אוכל ביתי, פיצות, אפילו בשרים ועוד. הפריחה של הבישול הביתי יצרה מצב שבו אנשים פרטיים מבשלים מטעמים נפלאים אך מכירתם אינה מוסדרת בחקיקה. הבעיה היא כמובן הסיכון התברואתי הפוטנציאלי. בתחילה, מכיוון שהנושא לא הוסדר, עסקים התבקשו לפנות למועצה המקומית ולנהל שיח סביב הנושא. 

כיום, ידוע כי כל עסק העוסק במזון יהיה חייב בהוצאת רישיון עסק למזון ואין זה משנה אם הוא מוכר את מרכולתו מהבית או ממתחם חיצוני. כמו כן גם אם מדובר בעסק ביתי המוכר כמות מוגבלת מאוד ללקוחות שהם בדרך כלל קבועים. חוק רישוי העסקים קובע כי קבלת תמורה כספית עבור מזון בכל היקף – תהיה מותרת אך ורק באחזקת רישיון מתאים. 

אנחנו כאן כדי לוודא שתפתחו את העסק שלכם!

רישיון עסק למזון בהחלט כרוך בתהליך בירוקרטי לא פשוט. החדשות הטובות הן שאינכם חייבים להתמודד איתן לבד! עם חברה מקצועית המנהלת את התהליך הבירוקרטי עבורכם, זמני ההמתנה יתקצרו והתהליך כולו יתייעל, מכיוון שהסיכויים לקבל את הרישיון יעלו משמעותית. עם ניסיון רב והיכרות מעמיקה עם כל התקנות והדרישות של משרד הבריאות והרשויות המקומיות, המקצוענים יסייעו לכם במילוי הטפסים, בהכנת העסק לביקורות החוזרות והנישנות.

במקום להיתקל בסירוב פעם אחר פעם, כאשר לצדכם אנשי מקצוע שמכירים היטב את התחום והרגולציות השונות שבו, לא יהיה לכם ספק שתוך זמן קצר, החלום שלכם יתגשם ותוכלו סוף סוף להפתיע סועדים במטעמים נפלאים מעשה ידכם.



$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('f3212e7e-9749-484d-989b-88ac64f58dba','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,true,47453,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('f3212e7e-9749-484d-989b-88ac64f58dba','/dyncontent/2024/9/24/1e856a96-8186-4b73-a322-84c3bcb30084.jpg',17419,'מכללת 525-80',525,78,true,47453,'Image','');},15]]);}) אשקלונים - המקומון היומי של אשקלון באינטרנט
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה