לימודים אקדמאיים מעל גיל 30 האם עדיין רלוונטי?
27.06.24 / 09:10
אנחנו חיים בעידן מאוד מעניין. אנחנו חיים בעידן בו למעשה אין ממש חוקים ברורים. אם בעבר, ההורים שלנו עברו כמו מסלול מאוד ברור. אחרי הצבא הלכו לטיול ארוך ואז ללימודים, אז אנחנו חיים בתקופה בה אין שום דבר ברור. האמת היא שהטכנולוגיה והעובדה שהכל משתנה במהירות, פשוט שינו את חוקי המשחק לחלוטין. מחקרים היום מראים כי רוב האנשים ישנו מקצוע בכל שמונה עד עשר שנים במהלך השנים הבוגרות שלהן. כלומר, גם אם בחרתם במסלול מסוים בגיל עשרים אבל בגיל שלושים ואחד, שלושים ושתיים החלטתם כי אתם מעדיפים ללכת לכיוון אחר, הרי שאין שום סיבה לא לעשות זאת. מגוון האפשרויות והעובדה שאף פעם לא מאוחר ללמוד משהו חדש, הפכו את החיים שלנו לכאלו שיש בהם הרבה יותר אפשרויות. לכן, אנחנו מאמינים כי אין סיבה לא להתחיל לימודים אקדמאיים מעל גיל שלושים. כן יש דברים שכדאי לדעת ולקחת בחשבון. על כך נדבר בהרחבה במאמר הבא.
איך בוחרים מה ללמוד?
אז כמו שאתם כבר יודעים, אחרי שנים של התלבטות ואולי אחרי שכבר רכשתם ניסיון מקצועי בתחום מסוים, הרי שלא תמיד יש ממשק בין מה שאנשים מסוימים לומדים לבין המקצוע שלהם בסוף הדרך. למשל, אתם יכולים לבחור ללמוד פסיכולוגיה ובסוף להשתבץ בחברת הייטק, אתם יכולים ללמוד עריכת דין אבל בסוף להשתלב בעיתונות או באופנה. כיוון שכך, משום שאנחנו חיים בתקופה דינמית, אתם יכולים לבחור מה ללמוד תוך התמקדות באחת משתי אפשרויות:
- אתם יכולים לבחור בלימודים הנוגעים ישירות לתחום בו אתם רוצים לעסוק: אם למשל אתם רוצים לעסוק בפולטיקה, בעבודה ברשויות מקומיות וכן הלאה. אתם יכולים ללמוד מדעי חוץ וכיוצא באלו. אם רוצים להפוך מטפלים אתם כמובן יכולים ללמוד רפואה או פסיכולוגיה וכן הלאה. כלומר, אנחנו מדברים על בחירה של תחום לימודים מתוך הבנה עמוקה במה תרצו לעסוק לאחר סיום הלימודים.
- אתם יכולים לבחור בלימודים של מקצוע יותר 'פתוח': יש מקצועות אשר יכולים לשרת אתכם בתחומים נוספים בהמשך. למשל, עריכת דין, סוציולוגיה וכן הלאה.
יש כמובן תמיד את האופציה הטובה ביותר והיא ללמוד תחום מעניין עבורכם. אתם אף פעם לא באמת יכולים לדעת לאן לימודים יקחו אתכם. אתם תגלו עם הזמן כי אתם מתפתחים לכיוונים חדשים, עליהם בכלל לא חשבתם לפני כן.
כדאי לסדר את הזמן אחרת
האתגר הגדול ביותר של תקופת הלימודים היא העובדה כי רוב הזמן עובר במסגרת לימודים ולא תוך השקעה במקורות פרנסה וכדומה. כלומר, חשוב לזכור כי הכל אפשרי. אבל בהחלט, אם אתם רוצים להצליח במסלול אותו בחרתם, אתם תצטרכו ללמוד איך לנהל את הזמן שלכם בצורה נכונה. דעו כי זה לעיתים נדמה כאילו אין לנו זמן להכניס עוד משהו לתוך לוח הזמנים העמוס שלנו. אבל בדרך כלל, דווקא כאשר יש עומס, אנחנו מספיקים הרבה יותר. פשוט כי אין לנו זמן עודף. היום אפשר למצוא דרך הרשת אינספור כלים לניהול נכון של זמן. השתמשו בהם כדי להשיג יותר.
אנחנו כאן כדי לעזור לכם לבחור
אז באמת אפשר לומר כי היום אפשר למצוא אינספור מסלולים של לימודים אקדמיים. אתם ממש לא הראשונים אשר מרגישים קצת מבולבלים. בשביל זה אנחנו כאן. כל שאתם צריכים לעשות זה להזין כמה נתונים ואנחנו נעזור לכם להבין בדיוק מה יתאים לכם ללמוד. רוצים לשמוע עוד? היכנסו עוד היום לאתר.