לפתוח את הבוקר עם ביס של עוגה
02.10.23 / 11:07
לפתוח את הבוקר עם ביס של עוגה
איזה כיף להתעורר לבוקר של יום חדש, לקום מהמיטה, להרים את התריסים ליום עם שמים כחולים ושמש זורחת, ללכת למטבח, להכין כוס קפה, לקחת פרוסה ענקית של עוגה ו... לאכול! אין ספק שזו דרך נהדרת להתחיל את הבוקר שתיתן לכם אנרגיה לכל היום. הצטרפו אלינו לסקירה של העוגות שהכי שווה לקחת מהן ביס איך שאתם קמים.
עוגת שמרים
אחת העוגות שלא ניתן לעמוד בפניה בכלל היא עוגת שמרים. זו יכולה להיות עוגת שמרים משוקולד, זו יכולה להיות עוגת שמרים עם קינמון, תפוחי עץ או כל מילוי אחר. משהו בבצק השמרים הריחני, העוטף, המלטף שכשמחמים אותו מעט, אי אפשר לסרב לו גם אם רוצים. זו יכולה להיות עוגת צמה משמרים ששכבות המילוי נגלות לנגד עיניכם, זו יכולה להיות עוגת שושנים, שתוכלי לחתוך שושנה אחת ולנעוץ בה את השיניים, זו יכולה להיות עוגת שמרים פס שקניתם רגע לפני כניסת שבת, כך או כך אין טעם להילחם ברצון העז לאכול את עוגת השמרים שלכם דבר ראשון בבוקר. לכן, קבלו את זה באהבה. הכינו כוס קפה, חממו פרוסת עוגה ואכלו בכיף.
עוגת גבינה
עוגת גבינה לא פעם כונתה מלכת העוגות ולא בכדי. מדובר בעוגה טעימה שלא משנה באיזו גרסה מכינים אותה חייבים לאכול ממנה. היא יכולה להיות אפויה ופשוטה או אולי כזו שמעוטרת עם אבקת סוכר עדינה או עוגת גבינה עם פירורי קרמבל מבצק חמאה פריך שמתפצפץ בפה ברגע שנוגסים בו, במילוי של קרם גבינה עשיר, נימוח וטעים. ברגע שאתם יודעים שהיא נמצאת במקרר, היא מחכה לכם בשקט בשקט ואתם כמובן לא יכולים לעמוד בפיתוי.
עוגת חמאה
עוגת חמאה היא עוגת ספוג טעימה ספוגה בטעמי חמאה כמובן. אתם מכירים את זה שאתם מתעוררים בבוקר, שוכבים במיטה ערים ויש לכם את הטעם של העוגה בפה. אתם כבר מדמיינים איך אתם טובלים את פרוסת עוגת החמאה שלכם בתוך הקפה, מדמיינים איך היא סופגת את טעמי הקפה, מדמיינים איך היא נמסה לכם בפה ומתמוססת לאיטה ומדמיינים את הטעם שנשאר לכם בפה אחרי הביס הזה. למזלכם, אתם לא צריכים לדמיין את כל זה, אתם יכולים לצעוד למטבח הביתי שלכם, להכין כוס קפה או תה או משקה חם שאתם אוהבים, לפרוס לכם חתיכה יפה של עוגת חמאה, לטבול אותה בכוס ולהתמוגג מכל ביס.
עוגת מייפל
לעוגת מייפל יש טעם עשיר, טעם מעט אדמתי, טעם מיוחד שלא דומה לכולם. למייפל יש טעם שנשאר בפה גם הרבה אחרי שסיימתם לאכול אותו, טעם שמתגלגל בחך ומשאיר זיכרון מתוק לביס שכבר נגמר. זו יכולה להיות עוגת ספוג עם מייפל או עוגת גבינה עם ציפוי של מייפל, אך זו עוגה שבהחלט כדאי להתחיל איתה את הבוקר עם ביס טעים ועסיסי של טעם שילווה אתכם לאורך כל היום.
עוגת שוקולד
מי לא אוהב להתחיל את היום עם טעם של שוקולד עשיר ועמוק. טעם שנשאר בפה, שמשאיר חשק לעוד ביס ועוד ביס ועוד ביס אחריו. זו יכולה להיות עוגה בחושה כמו של יומולדת לילדי הגן ואפילו כזו המעוטרת בסוכריות צבעוניות שמחזירה אותנו מיד לשחר ילדותינו או עוגת מוס שוקולד אוורירית שאתם רק מחכים להכניס לתוכה כפית ולהתאהב שוב פעם מחדש בשוקולד.
עוגת שיש
עוגות בחושות תמיד כיף לאכול. הן עוגות פשוטות להכנה שאפשר להכין משלל חומרים שיש בבית והן תמיד יוצאות סופר טעימות. בדיוק כזו היא עוגת השיש. העוגה שכבשה אותנו לאורך השנים שמכילה שתי בלילות. האחת בהירה והאחת כהה שכשמשלבים אותם אחת על גבי השנייה מתאפשר ליצור את זיגוג השיש שלהן יחד. השילוב הזה יחד הופך את עוגת השיש לא רק ליפה אלא גם לטעימה במיוחד. איזה תענוג להתחיל עם עוגה כזו את היום.
עוגת תפוזים
מי שאוהב את ריחם העדין של ההדרים, מכין את עוגת התפוזים מיד עם בוא החורף. העוגה הנהדרת הזו מכילה מיץ תפוזים בתוך בלילתה כמו גם את גרידת הקליפה המעניקה לעוגה טעם מובהק של הדרים. אם זה לא מספיק, הניחוח שהיא מפיקה בעת האפייה, משגע את כל מי שנמצא בקרבת התנור וממתין ליציאתה ממנו. אם יש לכם במקרה עוגה כזו בבית ופינקתם את עצמכם עם שכבת של אבקת סוכר. ברור שתרצו להתחיל את הבוקר שלכם עם ביס הדרי שכזה וליהנות גם מהטעם וגם מהריח העדין של העוגה הנפלאה הזו דבר ראשון בבוקר.