מדריך לסוגי הסושי השונים

$(function(){setImageBanner('67b81331-6a72-41ed-8f79-34e1d815ddd7','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,false,47451,'Image','');})

מדריך לסוגי הסושי השונים

צילום: יחצ

הסושי היפני הפך לאחד המאכלים הפופולריים ביותר ברחבי העולם בשנים האחרונות. סוגים רבים של סושי מציעים טעמים, מרקמים וצבעים מגוונים, אולם עבור מי שרק מתחיל להכיר את עולם הסושי זה יכול להיות מבלבל. הנה מדריך קצר לסוגי הסושי הנפוצים:

סוגי הסושי המסורתיים

ניגירי - סוג הסושי המסורתי והנפוץ ביותר. הוא מורכב מנורי (פתית אורז) עם רטב אורז מתובל קלות. מעל נורי מניחים פרוסות דגים וירקות שונים. ניגירי הוא בעל טעם עדין יחסית.

סשימי - סוג סושי המכיל דגים חתוכים לפרוסות דקיקות מאוד. לרוב מדובר בדגים לבנים כמו טונה, סלמון ואמנון. מונח על גבי אורז מתובל בחומץ אורז.

אורומקי - גרסה הפוכה של סושי, כאשר האורז נמצא מחוץ לגלילה והדגים והירקות בפנים. לרוב משתמשים בנורי עטוף באצה ירוקה.

קרדיט לתמונה: Canva

סגנונות סושי מודרניים

טמקי - סוג סושי שבו האורז עבר תהליך של החמצה קלה שנותן לו מרקם דביק וטעם חמוץ. מוגש עם דגים, ירקות ופירות ים.

מקי - גרסת סושי עטופה בנורי מגולגל. נפוץ למלא בסלמון, טונה, אבוקדו וירקות. נחשב לקל יחסית לאכילה.

גונקן - סגנון חדש יחסית של סושי שמקורו בקוריאה. כולל גלילת אורז גדולה עם מילוי של דגים וירקות, עטופה באצות נורי מיובשות.

עצות למתחילים

חוץ מהבסיס של אורז, כדאי לשים לב גם למילוי - האם מדובר בדגים, פירות ים, ירקות או צירופים שלהם. כמו כן יש מגוון רחב של רטבים אפשריים כמו סויה, ווסאבי וטריאקי. הטמפורה (טריות) של הדגים ואיכותם גם קריטיים לסושי איכותי.

עבור מי שרק מתחילים להכיר את העולם המרתק הזה, סוגי הסושי הנגישים והקלים יותר לאכילה הם מקי, אורומקי וגונקן. ניגירי קלאסי או סשימי עשויים להיות פחות מוכרים בהתחלה. העיקר לנסות, לטעום ולהתרשם מהמגוון הגדול שסוגי הסושי השונים מציעים. עם קצת ניסיון והיכרות, כל אחד יכול למצוא את הסגנון המועדף עליו וליהנות מהחוויה היפנית המרעננת הזו.

טיפים להזמנת משלוחי סושי

הזמנת משלוחי סושי טריים היא דרך נהדרת ליהנות מהמאכל היפני ללא צורך לצאת מהבית. עם זאת, כדי לוודא שהסושי יגיע טרי וטעים, חשוב לשים לב לכמה פרטים בעת ההזמנה: מומלץ לבקש שהסושי יוכן רק לאחר ההזמנה ולא מראש, כדי למנוע ייבוש. רצוי לבקש מהמסעדה לארוז כל סוג סושי בנפרד, כדי לשמור על טריות האורז והדגים. אם המרחק גדול, כדאי לבקש אורז בנפרד מהדגים ולערבב אותם רק לפני האכילה. והכי חשוב - לאכול את הסושי מיד עם קבלת המשלוח!





$(function(){setImageBanner('35812fbe-38ea-4583-8c94-bc6d6fc51f90','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,false,47453,'Image','');}) אשקלונים - המקומון היומי של אשקלון באינטרנט
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה