מה אפשר להכין בסיר טיגון ללא שמן
מערכת "אשקלונים"
19.03.25 / 12:07

נינג'ה השיקה במהלך השנים האחרונות לא מעט מוצרים נהדרים בקטגוריית סירי טיגון ללא שמן, כמו סיר טיגון ללא שמן 4 ב-1, סיר טיגון דו קומתי 9.5 ליטר וכמובן גם ה-MAX PRO בנפח 6.2 ליטר שכולנו מכירים ואוהבים. אז למה מדובר במוצרים שהם בגדר חובה בכל מטבח, ומה אפשר להכין בהם? על כך ועוד החלטנו להסביר לכם לאורך המאמר הבא שאתם עומדים לקרוא.
היתרונות של סיר טיגון ללא שמן
- אותו הטעם, בלי הקלוריות - סירי הטיגון המובילים של נינג'ה ללא שמן כמו ה-PRO, ה-MAX PRO ועוד כמובן ידועים בכך שהם מאפשרים לנו לטגן את המאכלים האהובים עלינו תוך כדי שימוש בכמות מינימלית של שמן. אז מה זה אומר בפועל? בדיוק מה שאתם חושבים - אותו הטעם, בלי הקלוריות! ניתן לטגן צ'יפס, פלחי תפוח אדמה בסגנון מקדולנדס, נאגטס ועוד מגוון רחב של מאכלים מטוגנים שכולנו אוהבים תוך כדי שימוש בכמות שמן מזערית, ואנחנו עדיין נוכל להנות ממרקם פריך וטעים. אותו הטעם - יותר בריא, והרבה פחות קלוריות!
- בישול מהיר יותר - טכנולוגיית האוויר החם המהפכנית של נינג'ה עוזרת לנו לטגן במהירות ובאופן אחיד. את רוב המנות שכולנו אוהבים ניתן להכין תוך גג 10 דקות - וזאת מבלי להתפשר לרגע על הטעם ועל המרקם הקריספי.
- אין ריחות טיגון - הטיגון של פעם שמזכיר לנו את הילדות הוא אמנם נוסטלגי ושובה לב - אך הוא טומן בחובו ריח לוואי מאוד לא נעים. ובכן, תופתעו לגלות שכאשר עובדים עם סיר טיגון ללא שמן מבית נינג'ה לא נשארים ריחות טיגון, ועל כן אין צורך לאוורר את הבית למשך שעה. זהו יתרון משמעותי בייחוד עבור מטבחים קטנים יחסית, אותם יותר קשה לאוורר לאחר טיגון.
מאכלים שכדאי לכם להכין בסיר טיגון ללא שמן
- ירקות קלויים - אם בא לכם לנשנש משהו טעים, אך באותה נשימה גם בריא וקל מאוד להכנה - ירקות קלויים זו בהחלט הבחירה הטובה ביותר בשבילכם. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לבחור את הירקות שאתם הכי אוהבים, לתבל אותם קלות (מומלץ מאוד עם פפריקה, מלח ופלפל, אך זה תלוי במידה רבה בירקות הספציפיים) ומכאן להכניס לסיר טיגון ללא שמן. לאחר כמה דקות בלבד, תוכלו לקבל נשנוש בריא, טעים ומזין!
- שניצל עוף - שניצל עוף הוא ללא כל ספק ה"אליטה" של המאכלים המטוגנים בארץ, הרי איזה ישראלי אתם מכירים שלא היה אוכל כל הזמן שניצל בילדותו? ובכן, באמצעות סיר טיגון ללא שמן ניתן גם להכין שניצל עוף מעולה ויותר בריא. גם כאן, הטעם הוא אותו טעם - אך אנחנו חוסכים כמויות משמעותיות של שמן, מביאים תוצאה בריאה הרבה יותר ואנחנו לא צריכים לאוורר את המטבח שלנו לאחר מכן.
- צ'יפס ביתי - צ'יפס זו תוספת הצד האולטימטיבית, ולכן זה ברור לגמרי מדוע כולם ירצו להכין צ'יפס בתור המאכל הראשון עבורו ישתמשו בסיר הטיגון החדש שלהם. עד שנינג'ה הגיעה עם המכשירים המהפכניים שלה, כולנו קצת התבאסנו על הצ'יפס שאנחנו כל-כך אוהבים - הרי הוא טעים מאוד, אך עבור צ'יפס טוב יש צורך בטיגון עם המון שמן. ובכן, לא עוד. סירי טיגון שמן משנים את המציאות שהכרנו עד היום, ומאפשרים לנו להכיל צ'יפס טעים, קריספי ומעולה עם כמות שמן מינימלית ובלי ריח לוואי של טיגון שבגללו אנחנו צריכים להשאיר את המטבח להתאוורר למשך כמה שעות.