מקסימום טעם במינימום זמן
25.09.24 / 08:55
החיים המודרניים הם חיים עמוסים מלאי מטלות ומשימות יומיומיות. בשל כך, לא תמיד מתאפשר לנו להשקיע בארוחות מפנקות במיוחד או כאלו שאורכות זמן רב יותר. אם אתם קצרים בזמן אך עדיין רוצים להפיק תחת ידיכם מגוון מנות טעימות שלוקח ממש מספר דקות להכין, כך תעשו זאת!
פסטה בצ'יק צ'ק
אם יש אוכל שממש קל להכין אותו הלוא הוא הפסטה. רק לקחת את הצורה שאתם אוהבים ולבשל בסיר עם מים חמים ומלח לפי הוראות היצרן. תוכלו להכין רוטב עגבניות בכמה דקות בודדות עם שמן זית, שום ובצל, עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים, מעט בזיליקום, מלח, פלפל ופפריקה מתוקה והרי לכם ארוחת פסטה נפלאה בעשר דקות הכנה.
חובבי רוטב האלפרדו יכולים להכין רוטב שמנת עם פטריות מקופסת שימורים, שאותן יש לטגן במעט שמן זית וחמאה עם שום כתוש. הוסיפו פנימה שמנת מתוקה, מלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט ויש לכם מנת פסטה אלפרדו נהדרת.
פיצה ביתית
זה אולי נשמע כמו המון עבודה אבל האמת היא שפיצה ביתית יכולה להיות מוכנה ממש מהר. יש שלל מתכונים ב10 דקות לבצק של פיצה שאינו מצריך התפחה. אחר כך תוכלו למרוח על הבצק רסק עגבניות בטעם פיצה, לשדרג עם אורגנו יבש, מלח ומעט שום גבישי, לפזר על הרסק גבינה צהובה או מוצרלה בנדיבות, להוסיף איזו תוספת שאתם אוהבים על הפיצה שלכם והופ לתנור!
צלחת חומוס מפנקת
אם תקף אתכם חשק לנגב חומוס, רצוי שתתחילו עם הכנת הביצה הקשה כי היא תהיה הדבר שייקח לכם הכי הרבה זמן להכין. קחו צלחת מעט עמוקה, מרחו חומוס בתנועות סיבוביות, הוסיפו מעט שמן זית איכותי, פפריקה, כמון וכורכום. כעת הכינו רוטב של סחוג ירוק ומיץ מלימון טרי ושפכו פנימה. כאשר הביצה הקשה מוכנה פרסו אותה לפרוסות והניחו בתוך צלחת החומוס שלכם. מי שרוצה יכול להוסיף גם מעט טחינה. וכמובן הגישו לצד פיתה חמה- בתיאבון!
טוסט משודרג
גרסת הטוסט המהירה כאמור מורכבת משתי פרוסות לחם, קצת קטשופ או רסק עגבניות ופרוסות של גבינה צהובה. הגרסה המשודרגת כולל החלפת הפרוסות בבייגל מפנק, מרחו קטשופ או רסק עגבניות, תבלו אותו מעט והניחו את הגבינה הצהובה. כעת הניחו גם פרוסה של גבינת צ'דר ושדרגו עם זיתים ירוקים. מרחו על כל אחד מצידי הבייגל מעט חמאה והכניסו לטוסטר. לאחר שהטוסט המשודרג שלכם יצא ממנו, מרחו על כל חתיכה גבינת שמנת ותיהנו מכל ביס!
נאצ'וס ברוטב חלפיניו
אם מתחשק לכם טעמים קצת מקסיקניים, תוכלו לפתוח חבילת נאצ'וס ולהכין לה מטבל של חלפיניו משגע. ערבבו יחד מעט מיונז, מלח ומים ביחד עם טבעות של פלפל חלפיניו והכניסו למעבד מזון. רסקו היטב ופזרו בנדיבות מעל הנאצ'וס. תוכלו גם לפזר מעל טבעות חלפיניו ואפילו לשלב את השניים עם רוטב סלסה מעגבניות פיקנטיות.
סלט ירקות מזין
לפעמים כל מה שמתחשק זה סלט ירקות. זה לא חייב להיות סלט מתוחכם עם מלא עלים ירוקים ורוטב מפונפן. זה יכול להיות סלט רגיל לחלוטין שיש בו עגבנייה, מלפפון ירוק, גמבה אדומה, בצל סגול, זיתי קלמטה, טבעות של לבבות דקל וגרגירי תירס שובבים. את הסלט הטעים הזו תתבלו עם שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ולסיום תוכלו לשלב בו גם קרוטונים טעימים.
אין כמו שוקולד למריחה
לפעמים גם כריך עם משהו מתוק וטוב זה כל מה שצריך. חובבי השוקולד יוכלו למרוח שוקולד למריחה בתוך פיתה או לחמנייה ולהתענג על טעמי ילדות רחוקים, מי שרוצה שוקולד חם יכול להכניס את הכריך שלו לתוך הטוסטר ולהמתין כמה דקות.