שוטר תפס אתכם נוהגים בפסילה? העונשים וההשלכות
30.05.22 / 12:15
שוטר תפס אתכם נוהגים בפסילה? העונשים וההשלכות
אין ספק שפסילת רישיון מהווה פגיעה משמעותית באיכות החיים, בפרט עבור מי שהיה תלוי ברכב שלו לפרנסה – משליחים ועד לנהגי רכב ציבורי או כבד. עם זאת, כדאי לדעת שנהיגה בזמן פסילה נחשבת לאחת מעברות התעבורה החמורות ביותר, עד כדי עונש של מאסר בפועל – וכדאי להימנע ממנה בכל מחיר. ואכן, בשנים האחרונות ניתן לראות החמרה בענישה, כיוון שלא מדובר בעבירה טכנית פעוטה אלא בעבירה שיש בה סיכון במודע לנהג ולמשתמשים בדרך, בפרט כשהנחת המוצא היא שרישיון הנהיגה נפסל בגלל מסוכנות מסוימת. מתי פוסלים רישיון, מהו העונש אם נתפסתם נוהגים בפסילה ומה ניתן לעשות?
מתי פוסלים רישיון?
פסילת רישיון יכולה לקרות כתוצאה ממספר סיבות שונות, לדוגמה: נהיגה בשכרות, מעורבות בתאונת דרכים בה אדם נפצע או חלילה נהרג, פסילה מסיבה רפואית, וכן במקרה בו נהג לא הגיע לשימוע נגדו או שבית המשפט הרשיע אותו ופסל את רישיונו לתקופה מסוימת. ככלל, רישיון הנהיגה שלכם יכול להיפסל כעונש, או לתקופה מוגבלת בת מספר ימים או שבועות עד שיתברר עניינכם בבית המשפט או במרב"ד (המכון הרפואי לבטיחות בדרכים). עם זאת, כדאי לדעת שמדובר בסנקציה נפוצה למדי, ובית המשפט נוקט בה בגין עבירות תעבורה.
מהו עונש בגין נהיגה בזמן פסילה?
לא מעט אנשים נוהגים בזמן שרישיון הנהיגה שלהם פסול, ונתפסים. לצערנו, זו יכולה להיות נסיעה קצרה של מספר דקות למכולת השכונתית או לבית של חבר מבלי שאתם מצפים שניידת תעבור בסביבה. בבית המשפט, הרוב המוחלט של הנהגים שנתפסים נוהגים בשלילה טוענים שזו הייתה נסיעת חירום, דבר שלא מתקבל בצורה אמינה, ולמעשה מתפרש כהודאה שלהם בעבירה, וחשוב לדעת – נהג שנתפס נוהג כשרישיונו פסול, בין אם הרישיון נפסל על ידי קצין משטרה בשטח ובין אם על ידי משרד הרישוי או בית המשפט – נחשב לאדם מסוכן על הכביש. על כן, העונש על נהיגה בפסילה עומד על עד שלוש שנות מאסר, קנס ואף איבוד רישיון הנהיגה לצמיתות או לשנים רבות. עם זאת, בית המשפט עשוי להקל בענישה אם אכן מדובר במקרה חריג ויוצא דופן, לדוגמה נהיגה לצורך פיקוח נפש.
מה לעשות אם נתפסתם נוהגים בזמן שרישיונכם נפסל?
ראשית, כדי להקדים תרופה למכה - מומלץ שלא לנהוג בזמן שרישיון הנהיגה שלכם פסול. אך אם נתפסתם נוהגים בזמן פסילה, מדובר בדרמה משפטית אמיתית, ובשלבים הראשונים מומלץ להימנע מלענות לשאלות של שוטרים, כיוון שכל מילה שלכם יכולה לשמש נגדכם בבית המשפט. במקום זה, בקשו ליצור קשר עם עורך דין וקבלו ממנו הנחיות מהירות כבר בטלפון. אם רישיון הנהיגה שלכם חשוב לכם, ויתרה מכך – אתם רוצים להימנע מעונש מאסר בפועל, מומלץ להסתייע בייצוג וליווי של עורך דין תעבורה מקצועי ואמין שיגן עליכם ועל רישיון הנהיגה שלכם.