תוכנית עסקית לסטארטאפ
10.01.22 / 14:26
תוכנית עסקית לסטארטאפ
חברת סטארט אפ מתנהלת בדרך שונה מחברות מסחריות פרטיות ולכן מי שהוגה את הרעיון ופותח חברה עבור ייצור של מוצר מסוים, מכין כבר בתחילת הדרך תוכנית עסקית אשר מקיפה את כל החשיבה והתוכניות לעתיד של חברה זו.
תכנון ההתנהלות העסקית
חברות סטארט אפ זקוקות למימון כדי לפתח את הפעילות שלהם. לצורך כך בונים במסגרת תוכנית עסקית את צפי ההוצאות של החברה בשנים הראשונות לפעילות שבהן לא יהיו ככל הנראה הכנסות ולכן יש להתבסס רק על המימון.
בהתאם לסכום הכללי שיהיה בו צורך על פי הצפי, יבוצעו סבבי גיוס של משקיעים, סבב ראשון של מקורבים, סבב שני ושלישי של משקיעים וכו'. המטרה היא ליצור מימון מלא וכך אפשר יהיה לבצע את כל המהלכים הנדרשים כדי להגיע ליעד.
תוכנית עסקית לסארטאפ מתמקדת גם באופציה של קבלת מימון מהרשות לחדשנות עבור פיתוח התוכנה, האפליקציה או כל רעיון טכנולוגי אחר. יש מקרים שבהם רשות החדשנות מכירה בחשיבותו ובהיתכנות של פרויקט זה או אחר ולכן יש תוכנית מימון עבור שעות העבודה של המתכנתים ובדרך זו סך ההוצאות של חברות הסטארט אפ הן קטנות באופן משמעותי.
לכן רושמים בתוכנית העסקית אך היקף התמיכה של המדינה וכך המשקיעים צריכים להשקיע סכומים קטנים יותר במיזם זה.
הכנסות של חברת סטארט אפ
בהתאם למועד סיומו המשוער של הפרויקט מבצעים בקטגוריה של הכנסות בתוך תוכנית עסקית את צפי קבלת הכספים. באיזה חודש יתחילו ההכנסות, מה תהיה ההכנסה בתחילת הדרך וכמה כספים ייכנסו בחודשים שלאחר מכן. יש מקרים שבהם יהיה פיק משמעותי של הכנסות בתחילת הדרך ויש מקרים אחרים שבהם ההכנסות יהיו מינוריות לאורך כמה חודשים עד שהקהל יכיר את המוצר הרלוונטי.
כדי ליצור את תזרים המזומנים מבצעים הערכה של ההכנסות באופן ריאלי ובהתאם לכך אפשר לראות את ההכנסות שהן בפיק אחד או מדורגות וזאת על פי התחושות שקיימות בשטח לאור הפיתוח של המוצר החדש.
מעטפת לחברת סטארט אפ
הכנת תוכנית עסקית לחברת סטארט אפ היא אחריות גדולה. יש להתייחס בכובד ראש לנושא המימון על ידי סבבי גיוס או לחלופין על ידי בקשת הלוואה בערבות מדינה על פי הסכום הנדרש. יש להיות ערניים לכל סעיף שיש בו צורך כעת, או יהיה בו צורך בעתיד וזאת כדי לבקש את מלוא המימון כך שלא יהיו הפתעות פיננסיות שלא יהיה להן כיסוי.