נמשכה העתירה נגד הסכם קצא"א
23.12.21 / 19:05
בעקבות גיבוי הממשלה למדיניות המשרד להגנת הסביבה ארגוני הסביבה משכו את העתירה לבג"ץ בעניין הסכם קצא"א רד-מד. השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג: "לא ניתן לישראל להפוך לגשר נפט מסוכן ומזהם"
ארגוני הסביבה משכו את העתירה לעניין ההסכם שעליו חתמה חברת קצא"א הממשלתית עם חברת רד-מד, שמשמעותו הגדלה משמעותית של שינוע הנפט הגולמי במפרץ אילת. זאת, לנוכח הודעת הפרקליטות שעמדת המשרד להגנת הסביבה, לפיה לא תהיה אף תוספת סיכון במפרץ אילת, מגובה על ידי משרד המשפטים ועל ידי הממשלה.
על פי ההסכם ישראל אמורה לשמש כצינור להעברת נפט בין איחוד האמירויות לבין אירופה כאשר היקף הנפט המועבר כיום על ידי חברת קצא"א יוגדל משמעותית. לאור החשש מפגיעה בסביבה נשמעה ביקורת רבה על ההסכם מצד פעילים סביבתיים, ארגונים ירוקים ואף חלק משרי הממשלה.
ראש העיר אשקלון, תומר גלאם נכח הבוקר (חמישי) בדיון שנערך בבית המשפט העליון בנושא. טרם הדיון ראש העיר נועד ראש העיר עם השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג, ועם נציגי הארגונים הירוקים, בהם תושבי אשקלון.
כזכור, כבר בחודש יולי האחרון, הצטרפה עיריית אשקלון לעמדת הארגונים הירוקים בעתירה שהוגשה על ידם ועל ידי בעלי עניין אחרים כנגד חברת קצא"א, במטרה לגרום לביטולו של הסכם קצא״א (red-med) שהינו חלק מהסכמי השלום עם איחוד האמירויות (הסכמי אברהם).
השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג, אמרה בתום הדיון: "התוצאה של הדיון בבג"ץ ברורה. המדיניות של המשרד להגנת הסביבה – אפס תוספת סיכון במפרץ אילת - שרירה וקיימת, ונתמכת על ידי המדינה. אנו ניישם אותה בפועל ונעצור את הרחבת הפעילות של קצא"א. לא ניתן למדינת ישראל להפוך לגשר נפט מסוכן ומזהם. נמשיך להגן על שונית האלמוגים הייחודית, ועל הסביבה הימית והחופית הערכית והרגישה".
מנכ"לית איגוד ערים לאיכות הסביבה נפת אשקלון, מיטל אמיתי, אמרה: "מברכת על כך שגם חשיפת תושבי נפת אשקלון לסיכונים סביבתיים בגין פעילותה של חברת קצא"א בכלל והסכם רד-מד בכלל הונחה על סדר היום כחלק מהשיקולים ואנו מקווים שיילקחו בחשבון בשעה שהמדינה תדון באישור ההסכם".