תרם מכל הלב: בזכות נדיבותו של יוסי דהן נחנך מכון לב חדש בברזילי
05.09.23 / 21:24

טקס פתיחת מכון הלב החדש התקיים היום (שלישי) במרכז הרפואי ברזילי באשקלון. מנהל המרכז הרפואי, פרופ' חזי לוי: "מאחל שלא ניקח ללב יותר מדי"
היום (שלישי), התקיים טקס פתיחת מכון הלב החדש במרכז הרפואי ברזילי. במעמד המרגש השתתפו התורם יוסי דהן ובני משפחתו, מנהל המרכז הרפואי ברזילי פרופ' חזי לוי, ראש עיריית אשקלון, תומר גלאם, יו"ר עמותת הידידים של בית החולים, רוני מהצרי, חברי עמותת הידידים, תורמים ואנשי עסקים, צוות המכון ועובדי המרכז הרפואי.



פרופ' חיים יוספי, מנהל המערך הקרדיולוגי: "כמה סמלי שדווקא כעת לפני ראש השנה אנו פותחים את המחלקות החדשות שתרמת. פרשת השבוע 'כי תבוא' מצווה עלינו להפריש מעשר למי שזקוק לו. 35,0000 תושבי נפת אשקלון זקוקים מאוד לתרומה הענקית שלך, בעיני ובעיני הצוות זה לא מובן מאליו! אנו נוכל להמשיך ולהשתמש במחלקות שבנית לנו כדי להגשים חלום נוסף והוא פתיחת ניתוחי לב כאן, בברזילי. מטופלים לא יצטרכו לכתת רגליים למרכז הארץ עם כל המשפחה כדי לעבור ניתוח לב. המנתחים הטובים ביותר יגיעו לכאן והאמת שהם כאן עכשיו עמנו, פרופ' ינאי בנגל ופרופ' גדעון סהר. אני רוצה להודות לך יוסי ולבני המשפחה מקרב לב על תרומתך, ולאחל לכם את שנאמר בפרשה 'ברוך אתה בבואך וברוך אתה בצאתך'. תרומתך מזכירה לכולם בימים אלו שארץ ישראל היפה עוד קיימת ויש את האנשים הטובים באמצע הדרך, את אלו שחושבים כיצד לקדם ולעזור לזולת, וגם כפי שנאמר: "הסכת ושמע ישראל היום הזה נעשית לעם".

דהיינו, כך מתנהג עם נבחר, ואתה יוסי, כמו אלי אלעזרא חברי הטוב וכל היושבים פה, ממלא את כל הקריטריונים הללו, שהופכים אותנו לעם ניבחר. אשרינו שזכינו בך, אתה המודל שלנו לנתינה ולעשייה למען הזולת".

ראש עיריית אשקלון, תומר גלאם: "חנוכת המחלקה החדשה לקרדיולוגיה וטיפול נמרץ לב בברזילי מהווה נקודת ציון חשובה עבור הרפואה באשקלון בפרט ועבור הרפואה הציבורית בכלל. שמח לראות כיצד המרכז הרפואי ברזילי מתחדש כל הזמן ונמצא בתהליך מתמיד לשיפור ושדרוג השירותים הניתנים בו לתושבי אשקלון והסביבה. המהפכה שעבר בית החולים בשנים האחרונות מורגשת היטב בכל תחום ותחום והתוצאות מורגשות בטיפול המקצועי, המסור, הנחוש והאיכותי שניתן לחולים ולמטופלים. אני מודה לכל העוסקים במלאכה ומצפה להמשך שיתוף פעולה פורה, שיניב צמיחה נוספת של המרכז הרפואי ברזילי לרווחת תושבות ותושבי אשקלון״.

נציין כי המערך הקרדיולוגי מכיל 7 יחידות הכוללות את יחידת הצנתורים בראשותו של ד"ר ג'עפרי ג'מאל, יחידת האלקטרופיזיולוגיה בראשותו של ד"ר ולדימיר חלמייזר, יחידת טיפול נמרץ לב בראשותו של ד"ר ולדימיר שליאכובר , יחידת לב ביניים בראשותו של ד"ר ויטלי שקלובסקי , יחידת הדמיית הלב בראשותו של ד"ר פילץ קסאביר, יחידת שיקום הלב בראשותו של ד"ר דימטרי נמיק וצור קסטל ויחידת המחקר בראשותם של ד"ר דרוזניקוב טטיאנה ופילץ קסאביר. כל 7 היחידות של המערך הקרדיולוגי עובדות בסינרגיזם מדהים, כל אחת היא סרט נע ממוחשב ומדויק עבור כל מטופל.
