מארחים את ארוחת החג? כך תעשו זאת נכון ובהצלחה
24.09.17 / 13:17
מארחים את ארוחת החג? כך תעשו זאת נכון ובהצלחה
אירוח של ארוחת ערב ראש השנה הוא אירוח מהותי ומחייב, שלעתים מכיל כמות אורחים גדולה במיוחד ומאתגר את בעלי הבית המארח באתגרים עיצוביים, קולינריים ותפקודיים אחרים.
הרצון לפתוח את הלב ואת הדלת מביא לעתים את המארחים לשבת רחוצים ונאים מול שולחן החג המרשים והשופע ולנקר בתשישות ללא כל הנאה משמחת החג והבילוי המשותף. גם המתחים הנסתרים סביב בני משפחה שקיימים באופן טבעי, צפים ועולים סביב שולחן החג לעתים, דבר שמביא את המארחים לתחושת אחריות. למרות זאת, חגי ישראל וראש השנה בפרט הם חגים נפלאים ומשפחתיים המלאים בערכים ואין סיבה אמתית שחוויית האירוח תהיה קשה, מייגעת ומורטת עצבים.
5 טיפים חשובים לתכנון אירוח ערב החג
על מנת להבטיח חג נהדר לאורחים ולמארחים גם יחד ריכזנו עבורכם חמישה טיפים מרכזיים חשובים לתכנון נכון של ערב החג בביתכם:
- היערכו היטב מראש - אירוח של ארוחת החג הוא בבחינת אירוע משפחתי קטן המתקיים בביתכם. ראוי ורצוי לתכנן אותו זמן רב ככל הניתן מראש. תכננו את העיצוב הרצוי, כמות הכיסאות הנדרשת ביחס לאלו שבנמצא, בחירת המפות ותכנון התפריט. את הקניות מומלץ מאוד לעשות מספר ימים טרם החג וכל מה שניתן להכין מראש ולהקפיא מבלי לפגוע באיכות המנה.
- תלמדו לקבל עזרה - כשהחברה של הבן שואלת בחביבות אם להכין משהו אל תמהרו לומר "אין צורך" ותקבלו את העזרה המוצעת באהבה. סיר אורז, סלט או קינוח יורידו מכם את הצורך בהכנת מנה נוספת וגם יגרמו לאורחים תחושת שותפות והנאה גדולה יותר מהארוחה. כמעט כל אחד מתמחה בהכנת מאכל מסוים, אל תתביישו להיעזר ולהעשיר את שולחן החג בשלל מנות ממגוון מטבחים.
- סידורי הישיבה - באירוח ביתי לא נהוג להצמיד פתק עם שם האורח למקום הישיבה, אולם אם אתם חוששים מהאינטראקציה בין שתי גיסות, בין סבא לחתן או בין הדודה מהעיר לזו מן הכפר, כדאי לכוון אותם מראש למקומות ישיבה רחוקים ולהמעיט את זמני החיכוך.
לצורך העניין, פינות אוכל מוארכות עדיפות מפינות אוכל מעוגלות, אולם גם עם פינת אוכל מעוגלת או מרובעת ניתן יהיה למצוא את הדרך להרחיק בין ניצים אפשריים. באירוח כמות גדולה של אנשים כדאי לעשות שימוש בפינת אוכל רחבה ונפתחת במידה ויש, ואם פינת האוכל שלכם לא רחבה דיה להאכיל את כל המשתתפים מומלץ להוסיף שולחן מתקפל.
- יצירת מרחבים מותאמים - ערב החג כולל הרבה מעבר לארוחה עצמה. שעת קבלת הפנים, הקפה שאחרי ואירוח של ארוחת ערב ראש השנה עשוי להימשך שעות אחדות. על מנת להבטיח כולם ייהנו ולא תחוו צפיפות ואת אלמנט "סיר הלחץ" המאפיין בני משפחה מורחבת המלוכדים באותו החלל, מומלץ להכין מראש חללים מותאמים להתפזרות נינוחה של האורחים. במידה ובין האורחים יש ילדים צעירים מומלץ לפנות חדר אחד ולהניח בו משחקים לשימושם, כמו גם להכין כסאות ופינת ישיבה בגינה או במרפסת אם יש.
- וכמובן איך לא, מתנות - רבים נוהגים לשאול לפני רכישת מתנה לחג למארחים מה כדאי להביא. רבים הם העונים "אין צורך. שום דבר. רק את עצמכם". ברור לכולם שבערב החג יגיעו האורחים עם שלל מתנות אותם יבחרו בקושי רב בחנויות הקניון העמוסות, ובמרבית המקרים תזכו לכלים שיעמיסו על הארונות או פריטים נאים ברוח החג אך חסרי שימוש לאורך השנה כולה. גם כאן כדאי פשוט לענות בכנות ולכוון את האורחים לדברים שאתם באמת רוצים.
ערב החג מסמל את השנה החדשה ויש המאמינים בר השפעה עליה. קבלו את האורחים לערב משפחתי חברי מהנה שיעניק תחושה טובה ומזמינה לשנה החדשה הבאה עלינו לטובה!
*המדור הינו מדור צרכני ואין לייחס לנאמר בו תחליף לייעוץ מקצועי. ט.ל.ח