אירוע גאווה ראשון באשקלון:
17.06.18 / 13:00
בחודש הבא יתקיים לראשונה באשקלון אירוע של הקהילה הגאה. האירוע יתקיים ביוזמה פרטית של חברי הקהילה בחוף דלילה והוא יכלול הפנינג חגיגי בו ינסו חברי הקהילה לעלות את המודעות לזכויותיהם. בינתיים, הידיעה בדבר האירוע התקבלה ברגשות מעורבים. המארגנת, אורי קיסרי: "אין סיבה שאשקלון לא תהיה אחת מהערים בהן מתקיים אירוע גאווה"
סיון סבג-אסולין | צילום: שאטרסטוק, אילוסטרציה
אירוע הפנינג של הקהילה הגאה יתקיים באשקלון בתאריך 12.07.18 בחוף דלילה. האירוע הראשון מסוגו בעיר, הינו אירוע פרטי שאורגן על ידי חברי הקהילה הגאה המתגוררים באשקלון.
פרסום האירוע החל היום (ראשון) עם פתיחת דף הפייסבוק "גאווה אשקלון". בדף שיצרו המארגנים הם העלו את פרטי האירוע והזמינו את הציבור לקחת בו חלק. "שריינו את התאריך, סמנו ביומנים בטושים צבעוניים ותתחילו לחשוב מה ללבוש ואיזה שלט להחזיק, אירוע הגאווה הראשון באשקלון יוצא לדרך", נכתב בפרטי ההזמנה.
עוד נכתב בעמוד החדש כי "העמוד נועד בכדי לתת מקום ובית לקהילה הלהט"בית באשקלון וסביבתה. אשמח אם נוכל לדבר, לשתף, להיפגש, לדון ולפרגן יחדיו. העמוד שם לו למטרה קידום נושאים להט"בים בעיר, קבלה, הכלה וסובלנות כלפי הקהילה". עם פרסום הידיעה על האירוע המתוכנן, התגובות לא איחרו להגיע. היו מי שתקפו בחריפות את עצם קיומו ואף התבטאו בצורה חריפה נגדו והיו מי שדווקא בירכו על היוזמה וקראו לסובלנות ועודדו לקבל את השונה.
אחת ממארגני האירוע היא אורי קיסרי, תושבת אשקלון שעזבה לכמה שנים לתל אביב וחזרה להתגורר כאן יחד עם בת זוגה ושני ילדיהן. אורי פעילה כבר כמה שנים בהסברה לטובת הקהילה הגאה ומתנדבת בארגון "חושן" שפועל גם באשקלון דרך משרד החינוך. "הארגון מוביל לשינוי דרך חינוך וזה משהו שאני מאוד רוצה לעשות באירוע. גדלתי באשקלון ואחרי שיצאתי מהארון, עזבתי לתל אביב. חזרתי לכאן היום עם בת זוג ושני ילדים, בת שנתיים ותינוק בן שישה חודשים, ואני רוצה לגדל את המשפחה שלי כאן. אני מאמינה שיש מקום בעיר לכולם. אשקלון מהממת ביופיה ובמגוון האנשים שלה ואני רוצה שהילדים יהנו ממגורים קרוב למשפחה ולחברים שלנו", אומרת אורי.
עוד סיפרה אורי בשיחה עם "אשקלונים" על בחירת העיתוי: "אנחנו נמצאים בחודש הגאווה וזה זמן טוב לתת במה גם בעיר אשקלון. אין סיבה שאשקלון לא תהיה אחת מהערים בהן מתקיים אירוע גאווה. כמות האירועים בפריפריה רק הולכת וגדלה ואשקלון מזמן כבר לא עיר קטנה. חלק מהשינוי והקבלה של הקהילה חייב לקרות גם כאן. הקהילה בעיר לא קטנה, בדרך כלל זה כעשרה אחוזים מכלל האוכלוסיה. יש אנשים לא מרגישים בנוח לצאת מהארון בעיר, אבל זה בגלל שיש כאן חוסר מודעות והסברה". על התגובות השליליות שהתקבלו אומרת אורי: "היה ברור לי שכמו בכל מקום יהיו מגוון דעות. גם שליליות הן דעות וזה בסדר כל עוד שהן נאמרות בצורה מכבדת. קללות אלימות זה לא משהו שצריך להתייחס אליו ותגובות קיצוניות מדי יועברו למשטרה. אני בעד מגוון דעות ומזמינה אנשים שלא ממש בעד האירוע לבוא, לשמוע ולהקשיב, רק כך ננהל שיח פתוח שיקדם את כולנו".
עוד מספרת אורי כי האירוע המתוכנן הינו אירוע הפנינג ולא מצעד. "לא מדובר באירוע פרובוקטיבי, זה אירוע ולא מצעד, אנחנו לא צועדים לשום מקום. אנחנו מקימים דוכני הסברה של מגוון ארגונים של הקהילה, אפשר לבוא ולקבל מידע. יהיו קצת נאומים ואני מקווה שתהיה אווירה נעימה סבלנית.
האירוע כאמור הינו אירוע פרטי ומארגניו יצאו בקמפיין מימון עצמאי. "המון עסקים בעיר נרתמו ונתנו חסויות לאירוע ומתנות לחלק למשתתפים. כמות המתנדבים והמתנדבות גדלה מיום ליום ואני מודה על הקבוצה הגדולה שמתחילה להתגבש סביבנו. זה מאוד מחמם את הלב וכיף לראות את הרצון והצורך שיש", אומרת אורי.
מעיריית אשקלון נמסר בתגובה: "מדובר ביוזמה פרטית ולא ביוזמה של העירייה. עיריית אשקלון אינה מארגנת את האירוע ואינה מממנת אותו".