היא משלנו: פורצת הדרך ביהדות אתיופיה
07.03.19 / 17:25
בכנס מיוחד של "פורום ירוסלם", הוקירו את פועלן של 13 נשים יוצאות הקהילה האתיופית. אחת מהנשים שקיבלה את התואר היא סר"ן ירוס שיגוט-איילה, תושבת אשקלון שגם זכתה להדליק משואה ביום העצמאות
מערכת אשקלונים | צילום: מתוך הטקס, ירוס שיגוט-איילה מקבלת את התואר
סיפורי הגבורה של יהודי אתיופיה אינם ידועים בחברה הישראלית. פעולותיהן של הנשים, שסיכנו את חייהן על מנת להציל יהודים ולסייע להם לעלות לישראל, מוכרים עוד פחות. ביום שלישי ולקראת יום האישה הבינלאומי, התקיים בסינמטק תל אביב טקס מיוחד של "פורום ירוסלם" בו נחשפו לציבור הרחב שתי גיבורות אלמוניות שסייעו ליהודי אתיופיה לעלות לארץ ישראל – חרות טקלה ואסרס גטה. בנוסף הוצג פועלן של 11 נשים פורצות דרך עצמאיות ומצליחות, חלוצות בתחומים שונים, אשר נתנו תרומה ייחודית לחברה הישראלית, ודמותן יכולה לעורר השראה בכולנו.
כאמור, בכנס הוצג סיפורן של 11 דמויות נשיות חזקות ועצמאיות מהקהילה האתיופית, פורצות דרך בתחומים שונים ומחוללות שינוי בחברה הישראלית. אחת מהנשים היא רס''ן ירוס שיגוט-איילה, ראש מדור הסברה בחיל החינוך והנוער. ירוס, תושבת העיר אשקלון, מתנדבת רבות למען הקהילה, למען משפחות נזקקות וכן למען שילוב יוצאי הקהילה האתיופית בקהילה. את רס"ן ירוס רבים זוכרים כשהסבה המון כבוד לעיר אשקלון כשנבחרה להשיא משואה ביום העצמאות לפני כשנתיים.
[pic_8339]
לאחר טקס קבלת האות, כתבה ירוס בדף הפייסבוק שלה: "חרטתי אי שם באיזשהי נקודה בחיי 'כי כל מהות חיי היא לפתוח את ליבי ולמלא דרכו את שחסר לאחר' (משפט שכתבתי באחד הטקסטים שלי ומאז הפך למוטו שלי). למלא ולאו דווקא בהיבט החומרי, למלא בנתינה לאחר, למלא ולהתמלא מלמידה על עצמך ולתת מעצמך. כי לכל אחד ואחת יש יכולת, יש מה לתת מעצמו לאחר, לסביבתו. איך כתב עמוס עוז ז"ל? 'אדם חייב לעשות למען האחרים ולא להעלים עין; אם הוא רואה שריפה, עליו לנסות ולכבות אותה; אם אין ברשותו דלי מים, הוא יכול להשתמש בכוס; אם אין לו כוס, יש לו כפית, לכל אחד יש כפית.' תודה לפורום ירוסלם על הבחירה בי למנהיגה לקראת ציון יום האישה".
פורום ירוסלם הוקם במטרה להנכיח את הנרטיב של יהדות אתיופיה בסיפור הישראלי, בעקבות המחאה של צעירי הקהילה באביב 2015. חשיפת סיפורי הגבורה וההצלחה של נשים יוצאות אתיופיה יכולה לסייע במאבק כנגד דעות קדומות, להעשיר את הפסיפס החברתי ולעורר השראה בקרב נערות ונשים מכל הקהילות.