החטיפה שלא הייתה
03.02.16 / 11:01
בית משפט השלום באשקלון הרשיע הבוקר (רביעי) בפלילים את תושב העיר בגין מסירת ידיעה כוזבת למוקד 100 של משטרת ישראל, לפיה חטפו אותו. את המתיחה הלא מצחיקה הוא בחר לעשות בימים מתוחים, ארבעה ימים בלבד לאחר שנחטפו שלושת הנערים בגוש עציון
סיון סבג-אסולין | צילום: חטיבת דובר המשטרה, מוקד 100
ארבעה ימים בלבד לאחר שנחטפו שלושה נערים בגוש עציון וגופותיהם נמצאו על ידי כוחות הביטחון בחודש יוני האחרון, תושב אשקלון, התקשר למוקד 100 של משטרת ישראל, מסר לשוטרת במוקד ידיעה כוזבת לפיה חטפו אותו וניתק את השיחה, וכל זאת ביודעו כי הודעתו כוזבת וכי הוא לא נחטף.
כבוד השופט נחמיאס ציין את התנהגות חסרת אחריות, חמורה, קשה ביותר מצד הנאשם, שלא ניתן לעבור עליה על סדר היום. הדגיש את חשיבות מוקד 100 שמטרתו מתן מענה מהיר לאזרחי ישראל, באירועי חרום להציל חיים. המוקדים פועלים 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, ומעיון באתר האינטרנט של משטרת ישראל עולה כי הם נתונים ל-8,500,000 פניות בשנה.
בית המשפט דחה את בקשת הסנגור להימנע מהרשעתו של הנאשם וציין כי הרשעה בפלילים במקרה זה היא הכרח בל יגונה. "היא לא תפגע פגיעה חמורה בשיקום הנאשם ואין כל סיבה שבעולם שעם ההרשעה שלא יוכל להמשיך במקום עבודתו הנוכחי, שיפנה ללימודים שהוא חפץ בהם, שימצא לו מקומות עבודה נוספים בעתיד. סוג העבירה ונסיבותיה איננו מאפשר להימנע מהרשעה כאן מבלי לפגוע באופן מהותי בשיקולי הענישה האחרים".
בהתחשב בעובדה (כפי שטען הסניגור) שלא מרבים להגיש כתבי אישום בעבירה שכזו, בהתחשב בעובדה שלא מיצו את הדין לפחות עם בחור נוסף (שהיה ברכב וקיבל שיחה חוזרת מהמשטרה ומשהבין כי מדובר במשטרה ניתק את השיחה), נגזר בזו הפעם כהמלצות שרות המבחן ובהסכמה שהגיעו אליה ב"כ הצדדים הרכיבים הבאים: לבצע 180 שעות של"צ במתנ"ס ברנע באשקלון במתן עזרה לאב הבית בפיקוח שרות המבחן. חיוב הנאשם לחתום על התחייבות כספית על סך 10,000 ₪ שלא יעבור תוך 3 שנים מהיום עבירה דומה לזו בה הורשע. אי חתימה היום על ההתחייבות תגרור מאסר ל-100 יום.