לא שוקט על השמרים: ״כל תלמיד עבורי הוא עולם ומלואו״

$(function(){setImageBanner('f300e5af-c215-4b88-91f1-9bbdc34d94e7','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,false,46615,'Image','');})

ראש מינהל החינוך, יובל זוזט, מתראיין לראשונה מול המצלמות. על נתוני אחוזי הזכאות באשקלון שהגיעו אליו השבוע ממנהלי בתי הספר ומבשרים על עלייה, על אתגרי החזרה ללימודים בצל הקורונה, על החשד לאלימות בגן ילדים בעיר וגם על הגיבוי לבצע רפורמות בחינוך. צפו בראיון

סיון סבג-אסולין | צילום סטילס ועריכת וידאו: גל איסייב 

יובל זוזט, ראש מינהל החינוך בעיריית אשקלון, נחשב למוערך מאוד בתחום החינוך באשקלון ומחוצה לה. מזה כ-24 שנים שהוא עובד באגף החינוך, ובשנה וארבעה חודשים האחרונים הוא ניצב בראש המינהל - הפעם כמי שמוביל ומתווה את המדיניות בחינוך בעיר אשקלון.

התמונה החינוכית עדיין לא פורסמה על ידי משרד החינוך, אבל  נתוני אחוזי הזכאות לבגרות שהגיעו אל זוזט ממנהלי בית הספר מבשרים על עלייה לעומת השנה שעברה. על הרקע הזה, פגשנו אותו בראיון ראשון מול המצלמות ושאלנו על תקופת הקורונה המאתגרת "בכל מתווה של משרד החינוך היינו הראשונים לפעול", על הרפורמות שביצע בתחום הרישום "המדיניות שלי היא לאפשר להורים כמה שיותר בחירה, ישנה ירידה משמעותית של 40% במספר הערעורים", על שינוי שיטת הבחירה בהרשמה לחטיבות הביניים "שיטת האינטגרציה פשטה את הרגל", וגם למה הוא שמח על העלייה באחוזי הזכאות לבגרות, אך לא מייחס לנתונים היבשים חשיבות רבה, "פעם היו תלמידים שהיו עוברים בין שלושה בתי ספר, היום זה לא קורה. היום אנחנו נלחמים שכל תלמיד יישאר במסגרת ויסיים 12 שנות לימוד"

הוא מעיד כי ניתנת לו יד חופשית בקביעת המדיניות וקיים שיתוף פעולה מלא בינו לבין ראש העיר, תומר גלאם. "אני נהנה מגיבוי מלא וטוטאלי מראש העיר. תחום החינוך מאוד חשוב לו והוא בראש מעיניו הוא מגיע לבתי הספר ולגנים וחשוב לו לראות מקרוב ולדעת את הנתונים. אנו פועלים בשיתוף פעולה עם מנכ"לית העירייה, אירית נתן, ואני מודה לה על הגיבוי למערכת החינוך".

[pic_7999]

זוזט, בן 49 נשוי ואב לשלושה ילדים קטנים, מילא תפקידים מגוונים בתחום החינוך בעירייה משנת 1997. הוא בעל תואר ראשון בכלכלה ותואר שני בניהול מערכות חינוך באוניברסיטת 'בר אילן', הוא גם בעל תעודת הוראה ותעודה של מנהלי אגפי חינוך של משרד הפנים. אבל את הידע שהקנה לו הניסיון עתיר השנים שלו, הוא כנראה לא יכול היה לרכוש באף מוסד אקדמי. 24 שנים שהוא חלק בלתי נפרד מהמערכת, מכיר אותה על בוריה וחווה אינספור טלטלות ושינויים בהם חילופי ראשי ערים ומנהלים. במרוצת השנים הוא מילא מגוון תפקידים וספג המון ידע ממי שהוא מגדיר "מורו ורבו", משה ינאי ז"ל. במרוצת הזמן, הוא מוביל התפתחות דיגיטלית במינהל החינוך ודואג שהמערכת תתכתב עם העולם הדיגטלי, אך בד בבד סבור שיש חשיבות עצומה ללימוד הפרונטאלי והקניית ערכים לצד עידוד למצוינות בלימודים. כמי שבעצמו אב לילדים המתחנכים באשקלון הוא אומר: "תמיד אני שם את עצמי במקום ההורים וחושב איזה שירות הייתי רוצה לקבל". 



הירידה באחוזי הבגרויות בשנה החולפת אינה מרגשת אותו. את המספרים הוא מכיר היטב, אבל הוא פחות מאמין ב"נתונים היבשים" וחשוב לו יותר לצמצם את אחוזי הנשירה. זוזט חושף בפנינו לראשונה כי מנתונים שהגיעו אליו ישנה עלייה באחוזי הזכאים לבגרויות בשנת תשע"ט בבתי הספר המקיפים בעיר. "בכל שנה יש מחזור שונה. יש מחזור חזק יותר ומחזור חזק פחות. כל בתי הספר המקיפים באשקלון מצוינים. אלו בתי ספר ברמה של מעל ל-90% זכאים לבגרות. מבחינתי, אחוזי הבגרויות אינם חזות הכל. יותר חשוב לי נושא ההכלה. יותר חשוב היה מבחינתי שתלמיד שמתחיל כיתה ז' יסיים כיתה י"ב באותו בית הספר. להוריד גם את אחוז הנשירה וגם את המעברים של תלמידים בין בתי הספר. יש לנו בתי ספר טכנולוגיים שיש להם מקום מאוד חשוב במערכת החינוך, אבל לפני שאנחנו מעבירים לשם, אנחנו חייבים לוודא שמיצינו את כל האפשרויות". 

עוד מוסיף זוזט בנושא נתוני הזכאות: "משנת תשע"ח לתשע"ט אנו נראה עלייה. ישנם לא מעט בתי ספר בהם יש עלייה באחוז הזכאים לבגרות. בתמונה החינוכית של תשע"ט, משרד החינוך החליט להכניס את בתי הספר הטכנולוגיים. מי שיסתכל על הנתונים מבחוץ יראה ירידה, אבל צריך לצלול לתוך הנתונים ולראות בית ספר, בית ספר, שנה מול שנה ולראות שיש עלייה. הגשנו בקשה למשרד החינוך להראות נתונים עם בתי הספר הטכנולוגיים ובלעדיהם. צריך להראות את הנתונים האובייקטיביים ואני מקווה שמשרד החינוך יענה לבקשתנו". 

בתוך כך ולצד האתגרים החדשים במערכת, השבוע התעורר החשד למקרה אלימות באחד מגני העירייה בעיר. זאת לאחר שאמהות לילדים בגן עירייה טענו כי סייעת הגן לכאורה נהגה כלפי ילדיהם באלימות. זוזט מספר כי נערך בירור לסייעת בפני כל הגורמים הרלוונטיים. "באופן חד משמעי לא נאפשר כל אלימות מצד כל גורם חינוך וגם לא בין תלמיד לתלמיד במערכת החינוך. הנושא מאוד רגיש ונמצא תחת חקירת משטרה. ביצענו בירור לסייעת, אנחנו לא הצלחנו להבין מתוך הבירור שיש חשד לאלימות. אנו עוסקים כאן בדיני נפשות, אבל כמובן ובכל מקרה שלא יהיה לא יהיה כאן שום ניסיון של טיוח - נטפל בכל מקרה באפס סובלנות".  

לצד התכניות הפדגוגיות, בימים אלו גם נמשכת הבנייה של בתי ספר וגנים חדשים. "לקראת שנת הלימודים הבאה ייפתח בית ספר חדש בשכונת הרצוג בו ייפתחו בשלב הראשוני 6 כיתות. בשכונת אגמים יש בשורה אמיתית - זכינו בקול קורא במסגרתו יוקם בית ספר לחדשנות וכרגע הדבר נמצא בתכנון ראשוני. ייבנו גם גני ילדים חדשים כאשר אנחנו כל העת עם יד על הדופק על מנת לתת מענה ועוד כיתות".  


$(function(){setImageBanner('31a7bd12-a07c-4e78-8458-4a0bea8e4a28','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,false,46617,'Image','');}) אשקלונים - המקומון היומי של אשקלון באינטרנט
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה