הסרת שיער בלייזר: למי זה מתאים?
11.08.20 / 00:38
הסרת שיער בלייזר: למי זה מתאים?
לגביי נשים רבות, הסרת שיער בלייזר היא המוצא האחרון. בעוד חלק מהנשים ממשיכות להשקיע בהסרת שיער מידי תקופה בשיטות הסרת השיער המסורתיות (שעווה, סכין גילוח, מכשיר תולש שערות וכדומה), רבות אחרות בחרו לחסוך את הזמן ואת ההשקעות הכספיות הנדרשות לשם כך ובחרו בטכנולוגיית הלייזר. האם הסרת שיער בלייזר מתאימה לכל אחת? ובאילו חלקי גוף ניתן להסיר שיער בלייזר? על כך במאמר זה.
הכל עניין של צבע
טכנולוגיית הלייזר מבוססת על קרני לייזר המתמקדות יחד בזקיקי השיער והורסות אותם. היכולת של קרני הלייזר להתמקד בכל שיערה נשענת על זיהוי השערה על פני העור, מה שאומר שיש צורך בניגוד בין צבע השיער לצבע העור על מנת שהטיפול בלייזר אכן יהיה אפקטיבי.
רובם של מכשירי הלייזר נמצאים פחות יעילים כאשר מדובר בנשים בעלות שיער גוף בצבע בלונד או בהיר מאוד. יחד עם זאת, עם ההתקדמות הטכנולוגית בתחום קיימים כיום מכשירים המתאימים גם לבעלות שיער גוף בהיר יותר, כל עוד עדיין יכול המכשיר לזהות את מלנין השערה. למי שחוששת שהטיפול לא יהיה אפקטיבי לגביה, מומלץ להגיע לפגישת ייעוץ במכון הלייזר ולקבל בה חוות דעת אודות יעילות הטיפול. במכוני לייזר מתקדמים קיימים מכשירים שניתן להסיר בהם גם שיער בהיר, וכדאי לברר על כך.
יד או רגל?
כיום ניתן להסיר שיער בלייזר ממקומות רבים בגוף: ידיים, רגליים, ירכיים, מפשעות, בית שחי, חזה וגב (לגברים) ועוד. יחד עם זאת יש לקחת בחשבון שכל חלק בגוף מגיב אחרת לטיפול הסרת שיער בלייזר ולכן ייתכן שבעוד חלק אחד יגיב לטיפול נהדר והצמיחה בו תיפסק או תופחת באופן ניכר במהרה – בחלק אחר יידרשו טיפולים רבים יותר על מנת להביא לתוצאות משמעותיו.
באזורי הפנים לרוב ניתן יהיה גם כן להוריד את השיער, אלא אם כן מדובר בגוון שיער שדומה מאוד לגוון העור, מה שמקשה על קרני הלייזר לזהות את השיער על פני העור. מי שמעוניינת להסיר שיער באזור הפנים צריכה לקחת בחשבון שתיתכן אדמומיות מסויימת על פני העור לאחר הטיפול או רגישות, שניתן לסייע לה באמצעות ג'ל אלוורה או ג'ל מרגיע אחר. וכמובן, להימנע ככל שניתן ממפגש העור עם השמש בכל זמן הטיפול.
חשוב לדעת, כי במידה ויש צורך בהסרת שיער בלייזר בפנים אצל נשים, חשוב מאוד להגיע למכון עם אנשי מקצוע מיומנים, מוסמכים ומנוסים ככל שניתן, שכן טעות או חוסר תשומת לב עולה לגרום לכוויות בעור הפנים העדין ובמקרים מסויימים אף לצלקות קבועות.
למי הטיפול אינו מומלץ?
כלל, הטיפול יכול להינתן החל מגיל 12, אך מומלץ יותר לנשים וגברים מעל גיל 16. הטיפול אינו מומלץ למי שבהריון, למי שעוברת טיפולי פוריות, למי שסובל או סובלת ממחלה כרונית או מחלה קשה אחרת ולכל מי שסובלת מבעיות שונות בעור הפנים או בעור הגוף (כגון פסוריאזיס וכדו'). בנוסף, אנשים הנוטלים תרופות מסויימות מחוייבים ליידע על כך את צוות הטיפול, שכן ישנן תרופות שכל עוד נוטלים אותן לא ניתן לקבל טיפול להסרת שיער בלייזר.
בטרם התחלת הטיפול חובה להגיע לפגישה ראשונה במכון עם אחד מאנשי הצוות, על מנת לאבחן את מצב העור והתאמתו לטיפול. בפגישה יתבצע תשאול מקיף ואבחון מעמיק למטופל, על מנת להימנע מלקיחת סיכונים מיותרים.
ומה לגביי כאב?
אין תשובה אחידה לשאלה זו, שכן כל אדם מגיב באופן אחר לטיפול הלייזר לפי מידת רגישותו האישית. יחד עם זאת, מכונים מתקדמים להסרת שיער בלייזר מציעים טיפול באמצעות מכשירים חדישים בטכנולוגיית ה- SHR, שבטיפול בה רמת הכאב נמוכה באופן משמעותי, או במכשירים בהם קיים מנגנון מובנה להפחתת הכאב על ידי קירור העור בעת הטיפול.
ישנם מטופלים שאינם חשים בכאב כלל וישנם כאלו החשים כאב קל או מעקצץ עד בינוני. מי שמגיב באופן כזה לטיפול יכול להיעזר בשיטות שונות להפחתת הכאב, כגון מריחה של ג'ל מרגיע או קירור האזור באמצעים שונים.
לסיכום
הרלוונטיות של טיפולי הלייזר כיום אמנם מתרחבת לאנשים רבים ולסוגי עור ושיער מגוונים, אך במקרים מסויימים עשויה שלא להתאים ואף לגרום לנזק. לכן מומלץ לקבל חוות דעת מקצועית מהמטפלים במכון בטרם ניגשים לטיפול, על מנת להיות בטוחים שההשקעה בטיפול אכן תניב תוצאות משמעותיות, וכן שלא ייגרם נזק כלשהו לעור. שיהיה בהצלחה!
*המדור הינו מדור צרכני ואין לייחס לנאמר בו תחליף לייעוץ מקצועי. ט.ל.ח.