איך הפכה עבודה אקדמית למטלת הסיום הנחשקת ביותר?
01.04.19 / 15:35
איך הפכה עבודה אקדמית למטלת הסיום הנחשקת ביותר?
כשאתם נרשמים לקורסים כסטודנטים, אתם יכולים לבחור בקורסים המציעים מטלת סיום בדמות מבחן, או הגשת עבודה אקדמית. לאחרונה, יותר ויותר סטודנטים בוחרים להגיש עבודות – פשוט מאחר וקל יותר להתמודד עם הגשת עבודה. לפניכם, סקירה קצרה איך הפכו העבודות לנחשקות במיוחד:
1.לחץ בחינות? לא במקרה הזה
לעתים נהוג לייחס את חרדת הבחינות לתלמידים צעירים בבית הספר היסודי – או לכל היותר לתלמידים בחטיבות הביניים. חשוב להבין כי חרדת בחינות אינה תלוית גיל או מין, והיא יכולה "לתקוף" גם סטודנטים הלומדים לתארים ראשונים במוסדות לימוד גבוהים. מאחר ועבודות אקדמיות הן עבודות שלא מצריכות מהסטודנטים להבחן בפורמט הבחינה הקלאסי – מבחן כתוב באולם הרצאות, ישנה הרשמה גדולה מאד לקורסים המציעים לסטודנטים מטלת סיום בדמות עבודות אקדמיות.
2.על מטלה אקדמית ניתן לעבוד יותר זמן
במרבית המקרים, ההשקעה בעבודה אקדמית מתאפשרת על פני זמן מרווח יותר. בתקופות המבחנים, ישנו מרווח של בין 5-8 ימים בין מבחן למבחן. המשמעות היא שעבור כל מבחן ישנם מספר ימי לימוד בודדים בלבד המיועדים ללמידה. כשמטלת הסיום היא עבודה לעומת זאת, לרוב ישנו פרק זמן נרחב יותר. הסיבה היא שהמטלה ניתנת ביום האחרון לסימסטר, כאשר יש להגיש אותה כעבור שלושה שבועות לערך. כך, ניתן להשקיע בה יותר – מה שגם ממנף משמעותית את הסיכוי לציון גבוה יותר.
3.למידה עם חומר פתוח – מסיכומים ועד מאמרים
אז לא, עבודה עם חומר פתוח לא ניתנת רק בבתי הספר היסודיים, אלא גם במוסדות להשכלה הגבוהה. כל עוד אתם נרשמים לקורס שמטלת הסיום שלו היא עבודה אקדמית – הרי שאתם יכולים לעבוד עם חומר פתוח. עובדה זו מתקשרת לכך שעבודות לא מעמידות את הסטודנטים במצבי לחץ ובחרדות בחינות, פשוט מאחר ואין עליהם לשנן חומרים רבים וליצוק אותם על דף הבחינה ברגע האמת.
כשאתם לומדים אל מול חומרים פתוחים – ספרים, מאמרים וסיכומי שיעור, אתם מבצעים תהליך למידה מעמיק יותר ומשמעותי יותר. לא במקרה המון סטודנטים מעידים כי לאחר הלימודים הם לא באמת זוכרים מה הם למדו – פשוט מאחר ושינון חומרים לא באמת יוצר הטמעה משמעותית של החומר הנלמד.
4.פתוחה בפניכם האפשרות לקבל עזרה
אמנם הציון שתקבלו יהיה הציון האישי שלכם, אך בדרך אליו תוכלו לקבל עזרה אם רק תרצו. בשונה ממבחנים בהם אתם נבחנים אך ורק על החומר הנלמד, במקרה של עבודה אקדמית אתם נבחנים גם על יכולות הביטוי שלכם. לא כל הסטודנטים בעלי כישרון כתיבה, אך אין זה אומר שאתם סטודנטים בהכרח יקבלו ציונים נמוכים יותר. חברות המציעות סיוע אקדמי באיסוף חומרים ובכתיבת עבודות, יכולות לסייע גם לכם בכתיבת חלקים מהעבודה שלכם.
5.עריכה, הגהה וחידוד התוצר הסופי
כשאתם נבחנים במבחן באולם הרצאות, לא תמיד יש לכם את הזמן לקרוא שוב את המבחן, לחדד ניסוחים, לתקן שגיאות כתיב ולהפוך את התשובה לבהירה וממוקדת יותר. עם עבודה אקדמית לעומת זאת – דווקא כן. העובדה כי אתם מקלידים את העבודה שלכם במחשב, מאפשרת לכם להשמיט פסקאות, לערוך אותן ולהגיש בסופו של דבר תוצר שאתם בהרבה יותר שלמים איתו.
*המדור הינו מדור צרכני ואין לייחס לנאמר בו תחליף לייעוץ מקצועי. ט.ל.ח