ארוחת חג מפוארת: מתכונים מיוחדים שישדרגו את שולחן החג שלכם

$(function(){setImageBanner('708d25d1-1855-498d-9a08-ced187659119','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,false,46707,'Image','');})

לא נמאס לאכול כל חג את אותם המאכלים? השניצלים של דודה תקווה, החמין של דוד ישראל, והדג המפורסם של אמא רחל. הגיע הזמן לשדרג את ארוחת החג ולהכניס קצת גיוון לשולחן עם כמה מנות מיוחדות שלא רואים כל יום. צלעות כבש ברוטב פירות יער, שיפודי בקר עסיסיים עם קרם פארסניפ, ואפילו פשטידת תפוחי אדמה ובשר שמשלבת טעמים מפתיעים. מתכונים שירעננו את הארוחה, ויפתיעו את האורחים. הגיע הזמן לצאת מהשגרה וליהנות מארוחת חג מקורית!

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch

צלעות כבש ברוטב פירות יער_קרדיט צילום Küppersbusch studio 1 (1)

צלעות כבש ברוטב פירות יער
מצרכים:
לרוטב פירות היער:
• 1 כפית סוכר
• 100 מ"ל מים
• 200 גרם פירות יער קפואים
למיונז עשבי התיבול:
• 1 ביצה
• ½ לימון
• מלח
• עשבי תיבול: עירית, נענע, בזיליקום, פטרוזיליה
• 200 מ"ל שמן חמניות
לירקות:
• גזרים קטנים
• כרובית בשלושה צבעים
לצלעות הטלה:
• 6-8 צלעות טלה
• מלח
• שמן זית
אופן ההכנה:
עבור רוטב פירות יער: מחממים את המים עם הסוכר בסיר עד שהם רותחים ומקבלים מרקם סירופי. בשלב זה, מוסיפים את פירות היער ומבשלים, תוך כדי ערבוב מתמיד, במשך 15 דקות. אם יש צורך, טוחנים ושומרים בצד.
עבור המיונז: חולטים את עשבי התיבול, מקררים במי קרח ואז שמים את העשבים עם מעט מהשמן בכוס בלנדר. טוחנים היטב, מסננים ושומרים. באותו כלי, מוסיפים את הביצה, מיץ הלימון, מלח לפי הטעם ושמן העשבים. מתחילים לערבל מבלי להזיז את הבלנדר עד שהמיונז מתמצק. ברגע שזה קורה, ממשיכים להוסיף את שמן החמניות בהדרגה עד שמתקבל מיונז חלק ושומרים בבקבוק.
עבור הירקות הטריים: מנקים היטב את הירקות, חותכים את הכרובית לפרחים קטנים ואת הגזרים לארבעה חלקים. מבשלים במים רותחים עם מעט מלח למשך 2-3 דקות עד שהירקות רכים אך עדיין פריכים. מסננים ומעבירים למי קרח בכדי לעצור את הבישול ולשמור על הצבע.
עבור צלעות הטלה: מתבלים את הבשר משני הצדדים, מחממים שמן זית על הגריל ומטגנים את הצלעות למשך 2-4 דקות מכל צד או עד שהן מזהיבות. מגישים על צלחת גדולה, מקשטים בנקודות מיונז עשבי תיבול, הירקות הטריים ומסיימים בנגיעה של רוטב פירות יער.

שיפודי בקר עם קרם פארסניפ
מצרכים:
עבור השיפודים:
• בירה סטאוט
• רוטב סויה
• מיץ תפוחים
• סוכר חום
• שמן שומשום
• אניס כוכב
• בשר בקר
עבור הזיגוג:
• מרינדת בשר
• 1 כפית קורנפלור
עבור קרם הפארסניפ:
• 2 פארסניפ (גזר לבן)
• 1 תפוח
• 200 מ"ל חלב
• 200 מ"ל ציר ירקות
• מלח
• פלפל לבן
• שמן זית
לקישוט:
• זרעי שומשום
• עירית
אופן ההכנה:
עבור השיפודים: מוסיפים את מרכיבי המרינדה לסיר קטן ומבשלים למשך 5 דקות. נותנים להתקרר. מניחים את פרוסות הבקר בקערה ויוצקים את המרינדה לתוכה. מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר למשך 2 שעות לפחות.
מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים את פרוסות הבקר בתבנית אפייה ומוסיפים מעט מהמרינדה לתבנית. מניחים תבנית עם מים בתחתית התנור ליצירת אדים ושמירה על לחות הבשר. מכסים את תבנית הבשר בנייר אלומיניום ואופים למשך שעתיים.
מוציאים את הבקר מהתנור ומניחים לו להתקרר מעט. חותכים את הפרוסות לריבועים ומשפדים שלושה חתיכות על כל שיפוד.
עבור הזיגוג: מוסיפים את המרינדה של הבקר לסיר קטן, ממיסים את הקורנפלור ומחממים עד שהזיגוג מסמיך.
עבור קרם הפארסניפ: מקלפים וקוצצים את הפארסניפ והתפוח. מוסיפים לסיר עם החלב וציר הירקות. מבשלים על חום בינוני עד שהפארסניפ רך. מוסיפים מלח, פלפל לבן, מזלפים מעט שמן זית וטוחנים עד שהקרם חלק.
מברישים את השיפודים בשמן וצולים אותם במחבת גריל או על גריל חם משני הצדדים עד שהם משחימים. לאחר הצלייה, מברישים אותם בזיגוג.
מגישים את השיפודים עם קרם הפארסניפ. מקשטים בזרעי שומשום קלויים ובעירית.

פשטידת תפוחי אדמה ובשר
מצרכים:
לפשטידה:
• 1 ק"ג תפוחי אדמה
• 80 גרם נקניקיות, חתוכות לקוביות
• 1 בצל
• 100 מ"ל שמנת סויה או שמנת ריצ' לבישול
• 100 גרם גבינת טופו קרמית
• 3 ביצים
• מלח
• פלפל שחור
• אגוז מוסקט
• 80 גרם מרגרינה
להגשה:
• כתף בקר מעושן
• גבינת טופו קרמית
• בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
מקלפים וקוצצים חצי מתפוחי האדמה. מניחים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 30 דקות או עד שהם רכים. מועכים את תפוחי האדמה ומניחים בצד.
חותכים את הנקניקיות לקוביות קטנות ומזהיבים אותן במחבת עם הבצל הקצוץ ומלח.
מקלפים את שאר תפוחי האדמה ומגררים אותם לקערה גדולה. מוסיפים את תפוחי האדמה המעוכים, הבצל והנקניקיות, גבינת הטופו, שמנת הסויה או הריצ' והביצים. מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
מערבבים היטב ומעבירים לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים ב-200 מעלות למשך שעה. לאחר שיוצא מהתנור, מניחים להתקרר 15 דקות.
חותכים את הפשטידה לפרוסות ומזהיבים משני הצדדים במחבת עם מרגרינה.
מגישים עם כף גבינת טופו, פרוסת כתף בקר מעושן ובצל ירוק קצוץ.


$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('7d6604b7-43e7-4757-b5fb-09161389ed16','/dyncontent/2024/6/10/8a1346f3-1a6b-4846-8332-d34023e8067b.jpg',17419,'מכללת 525-80',525,78,true,46709,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('7d6604b7-43e7-4757-b5fb-09161389ed16','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,true,46709,'Image','');},15]]);}) אשקלונים - המקומון היומי של אשקלון באינטרנט
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה