$(function(){setImageBanner('68056b0d-10a8-40ea-9000-c663c37d6de7','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,false,46707,'Image','');})

קבלו מתכון טעים ומיוחד שמתאים לנשנוש או לצד כל ארוחה - חממו את התנור ותתפנקו על הלחמניות הזהובות שום ביתיות

רכיבים

250 גרם קמח לחם לבן

4 גרם שמרים יבשים

1 כפית סוכר

50 גרם חמאה מומסת

50 גרם חמאה קשה

135 מ"ל מים חמימים

1 כפית שמן

2 שיני שום

פטרוזיליה טרייה קצוצה

 

 

הכנה

מערבבים את הקמח בקערה גדולה עם השמרים והסוכר. מוסיפים מלח, מים ואת החמאה המומסת, מערבבים לבצק ואז לשים 10 דקות נוספות עד לקבלת בצק נמתח ורך.

מניחים את הבצק בקערה נקיה ומשומנת, מכסים במגבת ומניחים במיקום חמים למשך כ -4 שעות או עד שהבצק הכפיל את גודלו.

 

לחמניות שום צילום סטודיו teka

 

 

לאחר ההתפחה, מתחילים לעבד את הבצק על משטח העבודה בטפיחות על מנת לשחרר בועות אוויר. מחלקים את הבצק ל -22 חלקים שווים, 2 יהוו בסיס לחלה.

מרדדים כל פיסת בצק מה-2 לפיתה שטוחה, מניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן ועליה ממקמים את כדורי הבצק בצורת עץ,  10 כדורים לכל לחם, עם מרחב בין כדור לכדור.

מכסים את שתי החלות במגבת ומניחים למשך 30 דקות במקום חמים.

אופים בתנור, מחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס, למשך 15 דקות.

בינתיים מקלפים את השום וקוצצים דק. מחממים את החמאה ומערבבים עם השום והפטרוזיליה.

כשהחלה אפויה וחמה, מברישים את חמאת השום על חלקה העליון. מניחים לחמאת השום להיספג, ואז מברישים שכבה נוספת.

מניחים לחלות להתקרר כמה דקות ומגישים.

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.


$(function(){setImageBanner('a7e842db-eafc-4138-985b-19d49468fb50','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,false,46709,'Image','');}) אשקלונים - המקומון היומי של אשקלון באינטרנט
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה