מאפינס פירות יבשים מועשרים
אלדה נתנאל
09.01.22 / 10:35
חג טו בשבט קרב ובא וזה הזמן לחגיגה של פירות יבשים מכל טוב הארץ. חברת הרבלייף מציעה מנה משודרגת של מאפינס העשירים בפירות יבשים ומועשרים בחלבון ובסיבים תזונתיים! מתוך ספר מתכוני הבריאות: "מבשלים דרך חיים", הכולל כ-80 מתכונים מגוונים על טהרת הבריאות עם פירוט ערכים תזונתיים.
מאפינס פירות יבשים ( 4 מנות):
רכיבים:
3 כפות מדידה אבקת שייק פורמולה 1 של הרבלייף בטעם שאוהבים
1 כף מדידה אבקת חלבון של הרבלייף
1 כף מדידה אבקת סיבים תזונתיים של הרבלייף
100 גרם גבינת ריקוטה 5% , מפוררת
100 גרם משמשים מיובשים, קצוצים דק
חופן אגוזי מלך, קצוצים
חופן צימוקים, קצוצים
חופן שבבי קוקוס (לא חובה)
קליפה מגוררת מ-1 לימון או תפוז
קורט קינמון
1 ביצה
50 מ"ל חלב דל שומן/ חלב שיבולת שועל/ שקדים/ סויה
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית שקעים של מאפינס במנז׳טים מנייר.
- מניחים בקערה את אבקת הפורמולה, אבקת חלבון, אבקת הסיבים התזונתיים, גבינת ריקוטה, משמשים, אגוזים, צימוקים, שבבי קוקוס, קליפת לימון (או תפוז) והקינמון ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוסיפים את החלב והביצה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
- מחלקים את התערובת בין השקעים ואופים 20-25 דקות, עד להזהבה.