עוגיות שוקולד ותפוז

$(function(){setImageBanner('839361a1-02ce-4540-ba42-8f52440a488a','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,false,46707,'Image','');})

פירות ההדר של החורף הם בסיס מושלם לקינוחים רעננים, ביחוד התפוז אשר השידוך שלו עם שוקולד הפך לקאלט. מתכון קליל לעוגיות שוקולד תפוז שכיף לטבול בתה , המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

סטודיו TEKA

מצרכים

2 ביצים M

5 כפות סוכר

60 גר' קמח

ריבת תפוז

שוקולד מריר לציפוי (100 גר' בקירוב)

הוראות הכנה

נתחיל בעוגיות

1. חממו מראש תנור ב-180ºC.

2. הקציפו את הביצים יחד עם הסוכר (מומלץ להשתמש במיקסר) עד לקבלת תערובת כפולה בגודלה.

3. הוסיפו בהדרגה את הקמח לתערובת תוך ערבול איטי על מנת שהתערובת לא תהפוך לגושית או תאבד נפח.

4. כאשר התערובת מוכנה, הכינו מגש עם נייר אפייה. צרו עיגולים קטנים (קוטר של כ-4 ס''מ) בעזרת שתי כפות כף או בעזרת שקית אפייה. חשוב להשאיר רווח בין עיגול לעיגול על מנת לאפשר לעוגיות לתפוח מבלי להידבק האחת לשניה.

5. אפו את הבצק במשך כ-8 או 10 דקות בחום של 180ºC, עד לקבלת עוגיות בצבע חום מוזהב.

 

 

6. הוציאו את התבנית מהתנור וצננו.  

7. כאשר העוגיות מגיעות לטמפרטורת החדר, הפכו אותן לצדן השני וצקו על כל אחת מהן כפית ריבה.

8. הניחו אותן בפריזר למספר דקות עד שהריבה תתקשה, ויהיה נוח יותר ליצור את זיגוג השוקולד מעל.

ממשיכים בהכנת השוקולד:

1. חתכו את השוקולד והמיסו אותו מעל אדי מיים רותחים (שיטת בן-מארי).

2. כאשר השוקולד מומס, הוציאו את העוגיות מההקפאה ווזגגו אותו מעל לציפוי הריבה. תוכלו להיעזר בכף או לטבול את העוגיות בשוקולד.

4. לאחר שכל העוגיות מוכנות, הכניסו אותן למקפיא או השאירו אותן להתקרר בטמפרטורת החדר. ניתן להגיש לאחר שזיגוג השוקולד מוצק.


$(function(){setImageBanner('93f5b586-4f18-41a3-ac3b-a8a5682df3a7','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,false,46709,'Image','');}) אשקלונים - המקומון היומי של אשקלון באינטרנט
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה