פאי רועים
אלדה נתנאל
07.09.21 / 07:00
מדריך להכנת פאי רועים מושלם -Beko מותג מכשירי החשמל לבית, מציע מתכון קל וטעים להכנה שישדרג את ארוחת ראש השנה
פאי רועים
מצרכים
לחלק הבשרי-
1 ק"ג בשר בקר/ סטייק
30 מ"ל שמן זית
50 גר' כרישה
1 בצל סגול חתוך לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 שיני שום קצוצות
2 מקלות סלרי קצוצים
15 גר' עגבניות מרוסקות
6 עגבניות מיובשות, קצוצות
500 מ"ל ציר (בקר או עוף)
4 ענפי תימין
3 עלי דפנה
לציפוי-
מלח, פלפל ועשבי תיבול ציפוי
3 תפוחי אדמה גדולים, מקולפים וחתוכים לקוביות
חצי ראש כרובית קטנה
חצי סלרי בינוני
300 מ"ל חלב שקדים
15 מ"ל שמן זית
קורט מלח
אופן ההכנה
- מטגנים את הבשר הטחון במחבת נון-סטיק למשך 5 דקות עד להשחמה ומנמיכים את האש.
- במחבת נוספת, מחממים כף שמן זית
- מוספים את הבצל, גזר, סלרי וכרישה ומטגנים על חום בינוני/נמוך עד לריכוך, בערך 4 דקות
- מעבירים את הבשר למחבת הירקות
- מוסיפים שום, עגבניות מרוסקות, עגבניות מיובשות ועשבי תיבול. מטגנים עוד 3 דקות
- מוסיפים את הציר ומבשלים על חום בינוני, ללא מכסה, למשך 25 דקות
- שמים את תפוחי האדמה, הכרובית והסלרי בסיר. מבשלים על חום בינוני למשך 10-12 דקות
- מסננים ושמים את הירקות המבושלים במעבד מזון; מעבדים עד למחית חלקה
- שופכים את הבשר לכלי קדירה, מיישרים ומוזגים מעל את הפירה
- מברישים עם מעט שמן זית ואופים בתנור על חום 180 מעלות כ- 25 דקות