$(function(){setImageBanner('2a87b4a4-5f6d-480a-ba97-3cdaef5a1aa7','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,false,46707,'Image','');})

כוהנת הבישול הביתי והשפית ג'קי אזולאי, מציעה מתכון לפלאפל טעים, ביתי ומשביע. הפלאפל קל הכנה, מוגש בתוך פיתה נהדרת המוכנת במחבת, לצד טחינה עשירה ומבחר ירקות. מנה נפלאה להנאת כל המשפחה!

צילום שניר סופגי גואטה

מצרכים:

1 חבילה חומוס קפוא

5 שיני שום

1 חופן כוסברה קצוצה

1 חופן פטרוזיליה קצוצה

1/2 בצל

1 כפית כמון

1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית אבקת אפייה

1/3 כוס קמח

1/3 כוס מים

מעט מלח

מעט פלפל שחור גרוס

שמן זית לטיגון

לפיתה במחבת:

2 כוסות קמח לבן

1 כפית שמרים יבשים

1 כפית סוכר

2/3 כוס מים פושרים

1 כף שמן זית

1/2 כפית מלח

לטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית ללא מלח של "אחוה"

1 לימון טרי

1/2 כוס מים

קורט מלח

קורט פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הפלאפל: מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים של הפלאפל ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת גרגרית. מכניסים את התערובת למקרר למשך כ – 30 דקות להתייצבות.
  2. לאחר ההתייצבות מייצרים כדורי פלאפל. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק. 
  3. מכינים את הפיתה במחבת: מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר – ומוסיפים את המים בהדרגה. מוסיפים שמן זית ומלח ולשים היטב.
  4. מחלקים את הבצק לכדורים ומכסים במגבת למשך כ- 10 דקות.
  5. משטחים מעט את הכדורים ומניחים על מחבת לוהטת למשך כ-2 דקות מכל צד.
  6. מכינים את הטחינה: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת טחינה חלקה ומעט נוזלית.
  7. בתוך פיתה שמים כדורי פלאפל, ירקות טריים ומפזרים סלט טחינה מעל.

 באדיבות חברת אחווה


$(function(){setImageBanner('fd95ca2f-cae8-4ac7-99be-10620eb5c6e3','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,false,46709,'Image','');}) אשקלונים - המקומון היומי של אשקלון באינטרנט
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה