$(function(){setImageBanner('0c1de071-cecf-4f0b-b10a-ccf11f4a201e','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,false,47451,'Image','');})

קרדיט: FREEPIK

איך מזהים קפה איכותי?

אנשים נוטים להיות בעלי דעות נחרצות לגבי קפה: או שהם מעריצים אותו או שהם לא יכולים לשתות אותו. אבל אפילו בקרב אוהבי קפה, ההעדפות עשויות לנוע בין בררניות ביותר לגבי איכות הבישול שלהם ועד בסדר עם קפה נמס רגיל. כמו כן, אם אתם אוהבים את הטעם של קפה נמס או לא אוהבים קפה בכלל, זה בסדר גמור. מכיוון שלכל אחד יש בלוטת טעם ייחודית, ואין שתי כוסות קפה אותו הדבר. אבל אניני קפה אמיתיים יודעים את הסוד מאחורי השאלה איך מזהים קפה איכותי. אם גם אתם רוצים לדעת, המשיכו לקרוא! 

איך אתם יכולים לדעת אם הקפה שלכם טוב?

כדי להבין איך מזהים קפה איכותי, הריחו את הקפה שלכם. כוס קפה טוב תמיד תריח חזק עם ניחוחות של אגוזים או פרחים בהתאם לפול וסוג הצלייה. יהיה טעם לוואי מורגש וטעים, והטעם יהיה בדיוק השילוב הנכון של חומציות, מתיקות ומרירות. למרות שהמרירות טבועה בכל סוגי הקפה, היא לעולם לא צריכה להיות הצד החזק והבלעדי שלו. אם נשאר לכם טעם מר בפה לאחר שתיית הקפה שלכם, כנראה שמדובר בסוג פחות איכותי.

איך מזהים קפה איכותי לפי סוגים שונים של פולי קפה?

סוגי פולי הקפה השונים וצורות הצלייה שלהם הם למעשה אלו המשפיעים על הטעם של קפה בעת בישול. רוב הקפה בעולם מגיע ממדינות בדרום מזרח אסיה, המזרח התיכון, אפריקה ומרכז ודרום אמריקה. אם הקפה שלכם הוא ממקור יחיד, זה מצביע על כך שהפולים שמגיעים ממדינה אחת בלבד - ולפעמים הם גדלו אפילו רק בחווה אחת. לא תמצאו פולים זרים בכוס הקפה הזו. גם סביבת הגידול וגם שיטות העיבוד של הפולים לאחר הקטיף יכולים להשפיע באופן משמעותי על פרופיל הטעמים, ולכן חשוב לזכור זאת. 

איכות הקפה שלכם מושפעת הן מהטריות של הפולים הקלויים והן מסגנון הקלייה. מלבד ההשפעה של צורת הקלויה על איכות הבישול הסופית, גם טריות הטחינה משחקת תפקיד. פולי קפה קלויים נהרסים במהירות על ידי חמצון ומשתנים סביבתיים אחרים. ניתן להבחין בהבדל באיכות בין פולי קפה שנקלעו לפני חודשיים לאלו שנקלו לפני עשרה ימים, אלא אם כן הם מוקפאים ואטומים בוואקום.

לא רק הפולים, גם המים משפיעים על איכות הקפה. איכות המים ללא ספק תשפיע על הטעם של משקאות הקפה שכן מים הם עדיין המרכיב העיקרי ברובם. שימוש במים מסוננים רגילים יספק משקה איכותי יותר, אלא אם כן אתם משתמשים במכונת אספרסו עם מסנן משולב. 

לסיכום

כפי שניתן לראות, אם אתם רוצים לדעת איך מזהים קפה איכותי, צריך לבחון מספק גורמים המרכיבים את הקפה שלכם. גורמים רבים, לרבות איכות וטריות הפולים, תנאי האחסון שלהם, אופן הקלייה, איכות המים, כל אלו תורמים לאיכות המוצר הסופי במכונת הקפה. לכן, לא נדיר לשמוע כי אנשים מתאהבים בבית קפה מסויים, או בסוג מכונת קפה טוחנת אחת, שמכינה את הקפה הטוב ביותר שיצא להם לשתות. על ידי בחירת מכונת קפה איכותית, פולים טריים ומים מסוננים, שילוב של שלושתם יאפשר לכם להנות מכל כוס קפה שתכינו בבית או במשרד. אם אתם מעוניינים לנסות, צרו קשר עם יזמקו קפה ובדקו אפשרות של השכרת מכונות קפה.


$(function(){setImageBanner('68e71e23-2ddb-4784-acc6-e468b974fba0','/dyncontent/2023/9/10/6877a336-4605-4016-82f1-943260c5b5b3.jpg',14890,'קראנצו 525-110',525,78,false,47453,'Image','');}) אשקלונים - המקומון היומי של אשקלון באינטרנט
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה