האם יש דרך לעקוף את ההמתנה הארוכה לויזה לארצות הברית?
08.09.24 / 14:15
מי מאיתנו לא היה, או לפחות לא חשב על טיול לארצות הברית. ערים שונות ומגוונות בארצות הברית כמו ניו יורק, סן פרנסיסקו, לאס וגאס או מיאמי, הן רק חלק מרשימת היעדים הכה פופולריים עבור ישראלים מאז ומתמיד.
הרוב המכריע של המבקרים בארצות הברית עושים זאת למטרת טיול, אך רבים מגיעים דרך העבודה, למטרות לימודים או כנסים ולא מעט גם מגיעים, לצורך מעבר למדינה אחרת, אי אפשר להתכחש לכך שיבשת אמריקה עשירה ביעדים אקזוטים ומזמינים. עד סוף שנת 2023, הדרך לאחד מן היעדים הללו הייתה יכולה להפוך ארוכה ומסורבלת בשל נושא קבלת האשרה, הלו היא הויזה לארצות הברית. החל מתקופה זו, הכל השתנה בעקבות כניסת מערכת ESTA עבור הקהל הישראלי.
למי שעוד לא מכיר ולמי שרוצה להבין קצת יותר, כאן תוכלו למצוא מידע על הדרך החדשה והמהירה לביקור הבא שלכם בארצות הברית.
מהי בעצם ESTA?
אסתא (ESTA) הן ראשי תיבות של - Electronic System for Travel Authorization ובתרגום חופשי - מערכת אלקטרונית לאישור נסיעה. שם נוסף שניתן לאסתא הוא - "פטור מויזה" וכשמו כן הוא, פוטר את בעליו מהחזקת ויזה תקפה בדרכון.
באמצעות ה ESTA, ניתן להיכנס בשערי ארה"ב לצורך טיול, עסקים, טיפול רפואי קצר, לימודים שאינם אקדמאים ומטרות משניות נוספות, באופן די זהה למטרות המתאפשרות תחת הויזה והמוכרת לארה"ב B1/B2 .
עם הESTA ניתן לשהות בארצות הברית למשך 90 יום בלבד ללא אפשרות להארכה, אם כי, ניתן לצאת ולהיכנס מספר פעמים בלתי מוגבל (סייג חשוב - כמו בכל ביקורת גבולות ובפרט בארצות הברית, כניסות ויציאות מרובות יכולות להוביל לתשאול מצד קציני ההגירה). האישור תקף למשך שנתיים או עד לסיום תוקפו של הדרכון, או שינוי אחד מהסעיפים בדף הראשי של הדרכון (המוקדם מביניהם).
המתנה לויזה לארה"ב מול המתנה לפטור מויזה (ESTA)
זמן ההמתנה לויזה לארצות הברית היה אחד הגורמים המעכבים עבור אנשי עסקים, אלו המבקשים לבקר משפחה או חברים ולמטיילים לאורך השנים. הליך הוצאת הויזה לארצות הברית מורכב ממספר שלבים שכל אחד מהם יכול להארך זמן רב ובעיקר, ההמתנה לראיון. בתחילה, על המועמד למלא את טופס הDS160 , דבר שבעצמו יכול לקחת זמן רב בשל המון סעיפים ושאלות שחלקם מאוד לא ידידותיים למשתמש ראשוני. לאחר מכן, כחלק מהתהליך יש להירשם לאתר נוסף של שגרירות ארצות הברית, ובו יש להזין פרטים אישיים רבים שוב ולבסוף לשלם את האגרה ולקבוע מועד לראיון.
מועדים לראיון בתקופות טובות יכולים לקחת שבועיים עד חודש ובתקופות עמוסות ומורכבות עד כשנה. גם ביום הראיון שכבר המועמד מסיים כמעט את כל שלבי התהליך החזרת הדרכון אינה במקום ויש להמתין גם לה זמן של כחמישה עד שבעה ימים בממוצע.
כיום, עם כניסת הפטור מויזה, הזמן אינו פונקציה. את התהליך ניתן לבצע מול המחשב הביתי, בתוך פחות משעה ולקבל את התשובה לפטור מויזה תוך שעות בודדות ועד לכל היותר 3 ימים.
מי ראשי לקבל פטור מויזה?
כל בעל דרכון ישראלי ביוטמרי ובתוקף אשר מעולם לא סורב לויזה לארצות הברית, לכניסה לארצות הברית או לכל מדינה אחרת ואין לו עבר פלילי.
כיצד ניתן לקבל את אישור הפטור מויזה כה מהר?
אישור הפטור מויזה עובד בצורה שונה מהויזה הידועה. הESTA הינה מערכת אוטומטית כמעט לחלוטין ואינה דורשת התייצבות והצגת מסמכים אלא מילוי טופס פשוט בלבד ותשלום אגרה.
על מנת להתחיל את התהליך יש להחזיק בסמוך את הדרכון העדכני הישראלי ולוודא כי הוא ביומטרי. כמו כן יש להחזיק את כרטיס האשראי (הוא חייב להיות תקף לחיובים בחו"ל). יש להיכנס למערכת ה ESTA ושם למלא את הטופס, בתחילה, תתבקשו להעלות סריקה של דרכונכם לצורך וידוא של המערכת את הפרטים האישיים העיקריים.
לאחר מכן תוכלו להמשיך במילוי הטופס ולהשלים שדות כמו: שם מלא, כתובת מגורים, מקום שהייה משוער בארה"ב, תעסוקה ועוד. לבסוף תשאלו לגבי שאלות ביטחוניות רפואיות וכלליות.
לאחר מילוי הטופס יש לשלם, לקבל אישור על התשלום ולהמתין לאישור הבקשה.
מה עושה מי שסורב לESTA?
גם זה קורה, מי שאינו עומד בתנאים או ענה על אחת השאלות בסיום הטופס בתשובה "כן", לא יוכל לטוס לארצות הברית במסגרת הפטור מויזה, ולא יוכל לערער על הבקשה. יהיה על מועמד זה להגיש בקשה לויזה לארצות הברית ולגשת לשגרירות בירושלים או תל אביב וכמובן, לקוות כי זמן הטיפול וההמתנה לראיון יקחו כמה שפחות זמן.
נסיעה טובה ובהצלחה!